Fel

Móra Educatio – 60 Montessori fejlesztő gyakorlat kisbabáknak

60-montessori-fejleszto-gyakorlat-kisbabaknak-spot

Móra Educatio – 60 Montessori fejlesztő gyakorlat kisbabáknak

Amikor egy baba világra jön, természetes, hogy telve vagyunk várakozással — féltve óvjuk őt, és gondoskodunk róla. Ezek mellett fontos az is, hogy békés, nyugodt környezetet teremtsünk a számára, bátorítsuk felfedezőkedvét, fejlesszük figyelmét, és megtanítsuk koncentrálni.
A Maria Montessori pedagógiáján alapuló könyv ötleteket és gyakorlatokat ajánl a szülőknek a születéstől a baba 15 hónapos koráig.

 
pixel

pixel

Megtudhatjuk:
• hogyan alakítsuk ki az újszülött környezetét,
• hogyan készítsük el a baba különböző fejlődési szakaszaihoz illeszkedő, az érzékelést segítő eszközöket,
• hogyan segítsük a baba képességeinek fejlődését,
• hogyan neveljük önállóságra,
• hogyan teremthetünk a családban derűs légkört.

Marie-Hélène Place 1994 óta ír könyveket Maria Montessori nevelési elvei és gondolatai alapján. Írásait számos nyelvre lefordították.


Móra Educatio

Iskolaelőkészítő foglalkoztatóik legfrissebb kötete, amely eltérő nehézségi szintű kivágható, színezhető, ragasztható, megrajzolható figurák létrehozásának örömén keresztül fejleszti az óvodás korosztályt.
A gyerekeket sok minden érdekli. Bármi újdonságra azonnal lecsapnak, és szívesen foglalatoskodnak vele. Ha azonban egyszerre sok mindennel próbáljuk lekötni a figyelmüket, kifáradnak, szétszórttá válnak. Pedig az összpontosított, tartós figyelem nélkülözhetetlen mindenféle megismerési folyamatban. Az iskolai munka során ez a képességük az eredményesség nélkülözhetetlen feltételévé válik. Ezért érdemes már óvodás korban olyan helyzeteket teremteni a számukra, amikor fejlődik a figyelmük.
A foglalkoztató az óvodások iskolára való felkészülését segíti. Egy-egy figura összeállítása több részfeladatból áll: megfigyelés, rajzolás, színezés, kivágás, összeállítás, ragasztás. Ezek mindegyike valamilyen részképességet fejleszt. A legfontosabb azonban, hogy a gyerekek kellőképpen figyelni tudjanak arra, mit és milyen sorrendben kell elvégezniük ahhoz, hogy sikerrel járjanak.
Nem kell egyszerre mindent elvégezniük. Haladjanak saját igényeik és kedvük szerint. Nem baj, ha nem tökéletes a végeredmény, a lényeg, hogy örömmel végezzék, és tevékenységüket siker koronázza. Ez ugyanis a kulcsa iskolai sikerességüknek is.

Előkészületben: 100 Montessori fejlesztő gyakorlat 18 hónapos kortól 100 Montessori fejlesztő gyakorlat 3-6 éveseknek

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása