Fel

Janó Manó kalandjai – új sorozat a Mese.tv műsorán

JM_01_EP01_2logo

Janó Manó kalandjai – új sorozat a Mese.tv műsorán

Új sorozattal bővül a Mese.tv programja. Janó Manó kalandjait ismerhetik meg a gyerekek, az első rész az őszi szünet kezdetén kerül műsorra, Janó Manó: Égszakadás, Földindulás címmel.

 

Janó Manó 2016-ban öltött testet, amikor az író-rendező páros, Herkó Attila és Miklósy Zoltán sikerrel pályázott a figura köré szőtt ötletével a Magyar Média Mecenatúra programban, ami révén lehetőséget kaptak a Janó Manó és az elveszett harmatcseppek sorozat első epizódjának elkészítésére. Ennek pozitív fogadtatása után zöld utat kapott a többi rész is, aminek köszönhetően megvalósulhatott az elmúlt évek során a 13 epizódot felölelő teljes első évad.

JM_04_EP04_2logo

 

A látványos, mesés kalandtörténet hőse Janó Manó Csupalomb erdő gondnoka, aki az erdő lakóinak békés és nyugalmas élete felett őrködik. Az egyik legfontosabb feladata a harmatcseppek begyűjtése, amelyekből gyógyszereket, gyógyitalokat és  titkos elixíreket készít. Egy nap azonban fenekestől fordul fel az élet a sűrű rengetegben. Zord, viharos szél és borús fellegek jelzik, hogy szörnyűség történt: eltűntek a harmatcseppek. Janó egy percig sem habozik. Felfedezőútra indul, hogy megtudja, mi történhetett. Útitársa Zizgő Zizzencs, a kis szentjánosbogár lesz, akivel számos akadállyal, és nehézséggel kell megküzdeniük, míg eljutnak az eltűnt harmatcseppek rejtélyéhez köthető titokzatos és sötét mágushoz.

 

JM_19_EP13_2logo

 

Janó Manó története röviden

Janó Manó, a Liget közepén álló hatalmas tölgyfa törzsében él. A Csupalomb erdő gondnokaként az ő feladata mindent kézben tartani, hogy az erdő lakói békében és nyugalomban élhessenek. Minden reggel korán kel, hiszen ő ébreszti az erdő lakóit. Ragacs Pamaccsal, a kollégájával az Irányítóközpontból gondoskodnak egy erdei nap zavartalan lefolyásáért. Legfontosabb feladata a harmatcseppek begyűjtése a fa tetején, hiszen ebből készíti Janó a gyógyszereket, gyógyitalokat és a titkos elixíreket. Janó a harmatcseppeket a laboratóriumában dolgozza fel. A fény mannát is így készíti, a harmatcseppekből és az öreg tölgy nedvéből. A fény manna a szentjánosbogáraknak készül, hogy világítani tudjanak… nos, a fenekükkel.

Egy nap azonban fenekestől fordul fel az erdő élete. Zord, viharos szél és borús fellegek jelzik, hogy valami szörnyűség történt: nincs több harmatcsepp! Mi történhetett? Hová lettek a harmatcseppek? Janó egy percig sem habozik, tudja, hogy cselekednie kell! Felfedezőútra indul, hogy megtudja, mi történhetett a harmatcseppekkel, az erdő gondnokának feladatait pedig Pamacsra bízza távolléte alatt. Útitársa Zizgő Zizzencs lesz, a szentjánosbogár, aki olykor helyette is gondolkozik a hosszú és kalandos úton. Útjuk során számos akadállyal és természeti nehézséggel kell megküzdeniük. Sűrű lombú erdőkön, fagyos sarkvidéken, gyönyörű mélytengeri árkon, tikkasztó sivatagon és sötét barlangokon át vezet útjuk. Mindig találnak szövetségeseket és segítőket, akik már hallottak is küldetésükről. Olykor régi jóbarátok fordulnak ellenük váratlanul. Mindez azonban nem lehet csupán véletlen, mindent átjár a fekete mágia, mely egy rejtélyes, Sötét Varázslóhoz köthető, kinek segítője Cikk Cakk, a kígyó.

Vajon sikerül Janónak és Zizgő Zizzencsnek idejében megtalálnia, ki állhat a harmatcseppen eltűnése mögött? Vagy be kell érnie Pamacsnak és a Csupalomb erdő lakóinak azokkal az egy- egy harmatcseppel, amit Janó hazateleportál útja során?

 

JM_02_EP01_2logo

 

Szinkronhangok

 

Harsányi Gábor – Janó Manó (Kossuth díjas színész)

Epres Attila – mesélő (az idei év szinkronhangja)

 

Faragó András

Seder Gábor

Szalay Csongor

Csankó Zoltán

Kocsis Mariann

Reviczky Gábor

Kerekes József

Mezey Kitti

Schnell Ádám

Kőszegi Ákos

Rékasi Károly

Molnár Levente

Rosta Sándor

Zámbori Soma

Kálid Artúr

Kaszás Gergő

Bognár Gyöngyvér

Forgács Gábor

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása