Fel

A Pagony Kiadó tavaszi ajánlata – ovisoknak

bogyo-baboca

A Pagony Kiadó tavaszi ajánlata – ovisoknak

 

A Pagony és a Tilos az Á Kiadó 2016-ban is igyekszik minél szélesebb könyvkínálatot nyújtani a 0-18 éves korosztálynak. A Pagony a kicsiknek kedvelt sorozatokkal, óvodás, kis- és nagyiskolás történetekkel, egyedi ajándékkönyvvel is készül erre a félévre, míg a Tilos az Á könyvei között szerepel különleges disztópia, fantasy, nyomozós kötet és családregény is.
pixel

pixel
Kisebb ovisoknak

 

dani-bicikli

Vadadi Adrienn – Igor Lazin: Dani biciklizni tanul
Az Óvodás lettem-sorozat Dani hétköznapjainak elmesélésével folytatódik. A kisfiú először biciklizni tanul meg, de nem ám futóbiciklin, hanem igazi pedáloson! Persze olyan nap is van, amikor semmihez sincs kedve, se felkelni, se enni, se játszani, de az ilyen morcos napokon is jóra fordul a kedve végül. És persze rengeteget van együtt Leával is…
A legkisebbeknek szóló sorozat jól ismert szereplőkkel segít a kicsiknek feldolgozni a mindennapi óvodás élet konfliktusait és újraélni örömeit. Óvodára készülőknek és gyakorlott óvodásoknak egyaránt ajánljuk!
Megjelenés: február

 

 

misu

Rotraut Susanne Berner: Misu mindenre kíváncsi
A Nyúlfarknyi mesék Misuval folytatódnak! Az egy-két oldalas rövid történetek a legkisebbek mindennapjairól szólnak, és segítenek ráismerni a hétköznapok nehézségeire és szépségeire – kicsiknek és szüleiknek egyaránt.
Misu, a főszereplő kisnyuszi olyan, mint minden kisgyerek – okos, kíváncsi, örökmozgó, néha akaratos és makacs. Nincs kedve cipőt húzni vagy szépen enni, nem akar lefeküdni, vigyázni a kistestvérére, legszívesebben egész nap tévézne. De imád az unokatestvérénél matracon aludni, az oviban a többiekkel játszani, kettesben kalandozni a papájával vagy társasozni!
Megjelenés: február

 

Harcos Bálint – Cristina Quiles: Szofi bújócskázik
A tüsszentés és a varázslás után Szofi piknikezni indul a mamájával az erdőbe. Uzsonna előtt azonban bújócskáznak egyet. Na, hová tűnt Szofi? A gombák közé? A vadmalacok mellé? A tavirózsákhoz?
Mama nagyon ügyes, mindig megtalálja Szofit… De vajon ő hová tűnt?
Megjelenés: április

 

focista

Philip Waechter: Focista leszek!
Vicces és bölcs képeskönyv a fociról és a kisfiúkról az Én és az Apanap szerzőjétől.
Minden kisfiú, aki focizik, legalább néha álmodozik arról, hogy milyen lenne híres focistának lenni. Nagyon híresnek. Ha róla írnának az újságok, hogy elképesztő a labdaérzéke, hihetetlenek a taktikai képességei és olyan gyors, mint a villám. Lába előtt heverne a világ, neki tapsolnának, az ő nevét kiáltoznák a stadionokban őrjöngve, és góltól gólig menetelne…
Fociőrült fiúknak és lányoknak kötelező – a közelgő EB előtt főleg!
Megjelenés: május

 

bogyo-baboca

Bartos Erika: Babóca, a katicalány – lapozó; Bogyó, a csigafiú – lapozó
Bartos Erika ezúttal a legkisebbekkel ismerteti meg Bogyó és Babóca világát: a két főszereplőt bemutató két új kis lapozó nagyszerű eszköz arra, hogy a csigafiút és a katicalányt még nem ismerő korosztály azonnal a szívébe zárja őket. A könyvfesztiválra érkező két könyvecskéből megtudhatjuk, hogy hol lakik Bogyó és Babóca, megismerjük kedvenc tárgyaikat, játékaikat, színeiket, ruháikat – és persze a többi szereplőt is, például Gömbit, Baltazárt, Vendelt és Pihét, akiknek új kis “személyi igazolványával” kicsit később, könyvhéten találkozhattok!
Megjelenés: könyvfesztivál (április)

És persze idén sem maradunk új Bogyó és Babóca mese nélkül: a könyvhéten érkezik a sorozat legújabb kötete is, a Bogyó és Babóca virágai!

 

Vadadi Adrienn – Pásztohy Panka: A Palacsinta tábor (munkacím)
Vége van az ovinak: irány a napközis tábor! Itt aztán annyi mindent lehet csinálni, ami év közben lehetetlen! A gyerekek fára másznak, térképpel nyomoznak, báránykát szelídítenek, patakban tapicskolnak és hajót úsztatnak, meg persze sütnek-főznek: például palacsintát!
Tarts Leával, Petivel és a többiekkel a Palacsinta táborba!
Megjelenés: könyvhét (június)

 

– Nagyobb ovisoknak

 

Pásztohy Panka: Kutyám, Pitypang – Lili és Pitypang 2.
Lili már boldog kutyatulajdonos. De az édes kiskutya hajnali ötkor ugat az ágy lábánál, és hidegben kell sétáltatni… Pitypangnak nagyon sokat kell tanulnia, hogy okos nagy kutya legyen belőle, de Lili mindent megtesz, hogy rendes kutyát faragjon belőle!
Megjelenés: könyvhét

 

Harcos Bálint – Bognár Éva Katinka: Petya és Tulipán
Petyáék egy rozoga bérház legfelső emeletén élnek, a padlás alatt. Ott lakik még egy nagybajszú bogár, Aurél, Berci, a mókus, a balerinának készülő flamingó, Ficam és Mezítláb Jaguár is. Ők a kicsik. Na meg közéjük tartozik Cili is, Petya húga.
Tulipán, a nagy, bumfordi, cufók medve nem lakik velük, most érkezett (illetve: esett be a padlásról): kiderül róla, hogy egy cirkuszból szökött meg, ahol cudarul bántak vele és a többi állattal. Nincs mese: vissza kell menni, és ki kell szabadítani a többieket is a gonosz cirkuszigazgató, Sanda Bandi fogságából…
De még egy nagy feladatuk van: Petya apukája néhány napja eltűnt. Vajon megtalálják?
Megható, kalandos és vicces meseregény öt éven felülieknek Harcos Bálinttól.
Megjelenés: könyvhét

 

Julia Boehme – Julia Ginsbach: Tafiti és Pamacs repül (munkacím), fordította: Győri Hanna
Tafiti szerzett egy új barátot, Pamacsot, az ecsetfülű disznót,  aki mindig megvédi, ha bajba keveredik. De egy nap Tafitit elragadja Miszter Gogó, a keselyű, és a fészkébe hurcolja…  De szerencsére a bátor és okos Pamacs vakmerő tervet kovácsol Tafiti megmentésére.
Kedves szereplők, izgalmas, de mégis könnyen érthető történet – akár felolvasva, akár kezdő olvasóknak garantáltan szeretnivaló mese.
Megjelenés: június

 

Jeske Verstegen: Kannácska hercegkisasszony, fordította: Rádai Andrea
Kannácska hercegkisasszony vidáman fütyöget, ha jó kedve van, de ha mérges, dől a fejéből a gőz. Ő a világ legbohókásabb hercegnője: egy malac a kedvenc háziállata, állandóan összemaszatolja a csinos ruháit, felmászik a fára és helikopterrel kell megmenteni. Az édesanyja persze sokszor figyelmezteti, hogy hogyan kéne viselkednie egy igazi hercegnőnek, de végül minden kaland végén megöleli, megpuszilja csélcsap kislányát.
A rövid, aranyos és igazán vidám történetek minden királylányos kislány kedvencei lesznek.
Megjelenés: május

 

Kertész Erzsi – Kasza Julianna: NEMmese
Annyiféleképpen lehet NEM-et mondani… Hallottatok már például a „cincogó NEM”-ről? Vagy a „lerepül a hajad NEM”-ről? Esetleg a „kerek-perec NEM”-ről? Hát a „köszönöm, NEM”-ről? Ezekről, és még sokféle NEM-ről szól az író-pszichológus új könyve, na és persze arról, hogy merjünk nemet mondani.
A Kasza Julianna által illusztrált mesekönyv a 2015-ös Aranyvackoron a zsűri 2. díját és a Pagony különdíját is elnyerte.
Megjelenés: május

 

Pagony Kiadó

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása