Fel

Ajándékgyűjtési akció egy gyermekotthon lakóinak

Ajándékgyűjtési akció egy gyermekotthon lakóinak

Kapni jó, de adni a legnagyobb öröm! E kedves mondással azonosulva a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító az ünnepi időszak közeledtével „cipős doboz” ajándékgyűjtést szervez a Hűvösvölgyi Gyermekotthon lakói részére.

 

2012. december 19-ig várnak a KÖBE Központi Ügyfélszolgálatára (1108 Bp. Venyige u. 3.) egy-egy cipős dobozba csomagolva játékokat és mesekönyveket, melyeket tulajdonosaik már nem használnak, de mások ünnepét még szebbé tehetnék vele. Jótettükért cserébe az ajándékozókat is apró meglepetések várják. Az összegyűlt ajándékokat a KÖBE december 20-án adja át egy egész évre szóló csoportos személybiztosítással együtt a Hűvösvölgyi Gyermekotthon részére – egy kis segítséget nyújtva a gyermekek ünnepi megajándékozásához.

A kedvelt budai kirándulóhely közelében elhelyezkedő intézményben, otthont nyújtó szolgáltatás keretében, két szakmai egységben történik a 3 és 24 év közötti korosztály teljes körű ellátása, gyámságuk biztosítása, valamint nagykorúvá vált (18 év feletti) fiatal felnőttek utógondozása. 78 férőhelyükön hét – 8-12 fős családias jellegű – csoport működik, melyekből két csoportban csak nagykorú fiatalok élnek.

Bozsoki Róbert, az intézmény vezetője a következőket mondta pedagógiai munkájukról: – Munkánk lényege az egyénre szabott, személyes szükségletekre épülő nevelő, gondozó, személyiség-fejlesztő tevékenység. A gyerekek úgynevezett családias csoportokban élnek, ahol folyamatosan foglalkoznak velük, gondoskodnak róluk nevelők és gyermekfelügyelők.

Mindkét szakmai egységben dolgoznak család- és utógondozók, pszichológusok és fejlesztőpedagógusok is, akik szakterületüknek megfelelően szorosan együttműködnek a nevelőkkel és gyermekfelügyelőkkel. Az otthonban élő gyermekek integrált oktatásban vesznek részt, különféle óvodába, alapfokú és középfokú oktatási intézményekbe járnak: II.kerületi Általános Iskola, Addetur Alapítványi Iskola, Nyitott Világ Iskola, Gyerekház Iskola stb. A fiatal felnőttek közül többen sikeresen végeznek OKJ-s tanfolyamokat is. Bozsoki Róbert elmondása szerint az otthonban rendszeresen szerveznek túlélőtúrákat, hagyománya van a régésztábornak, a természetjáró tábornak, a drogprevenciós tábornak. Ezek főleg a nyári szünetben zajlanak, de nagyon sok az évközi, szervezett szabadidős programajánlat is. Heti rendszerességgel működik a teaház, kézműves foglalkozás, futball szakkör, pingpongszakkör, film-készítő szakkör. Vannak hagyományos programok is a farsangi, karácsonyi és a 3 napos Hűvösvölgyi Napok mindig nyitott a szülők, testvérek részére is.

 

A gyerekek hozzátartozóikkal való kapcsolattartását kiemelten kezelik. Pl: a házirend értelmében akár a hét minden másnapján, illetve hétvégén találkozhatnak hozzátartozóikkal, fogadhatnak látogatókat. Ahol lehetőség van rá, ott a szülőket is bevonják a gyerekek életébe, gyakran megbeszélik velük a gyerekükkel történteket. Rendszeresek náluk a szülői konzultációk és vannak sikeres hazagondozások, illetve hagyományosan nyaranta családi táborozást szerveznek, ahol a gyerekek kötetlen formában nyaralhatnak együtt szüleikkel.

 

A szervezőkkel együtt mi is bízunk benne, hogy Karácsonyig minél több ajándék érkezik a KÖBE-hez, s így együtt hozzájárulhatunk a nehéz sorsú gyermekek ünnepének szebbé tételéhez! További részletek és kapcsolat: www.kobe.hu

 

 

-nyp-

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása