Fel

FESZTIVÁLOZZUNK A GYEREKEKKEL – “TÚLÉLŐCSOMAG” KAPOLCSRA

kapolcs1

FESZTIVÁLOZZUNK A GYEREKEKKEL – “TÚLÉLŐCSOMAG” KAPOLCSRA

Már javában tart a 31. Művészetek Völgye fesztivál, ami nem csak a felnőtteknek szól, hanem a gyerekeknek is. Idén számos program célozza meg a legkisebb korosztályt, így bátran kijelentem, hogy ők is élvezni fogják az ott eltöltött időt. Összegyűjtöttük azokat a fontos tárgyi és lelki információkat, tanácsokat, amelyek szükségesek a Völgybe, ha családi kikapcsolódásra vágytok.  Ajánljuk fesztiválcsomagunkat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

pixel

pixel1. Ha a gyerekek elfáradnak…

Nincs is annál kellemetlenebb, mikor a gyerekeknek fáj a lábuk, unják a sétát, s főleg a tömeget. A fesztivál területén számos árnyákos hely található, így egy pokrócot mindenképp pakoljatok be. Két program között le lehet telepedni egy fa árnyékába, vagy a folyó partjára és ott egy kicsit megpihenni, relaxálni.

 

kapolcs

 

2. Ha kifogynátok az ötletekből…

A Hagyományok Háza – Fűz népi játéktérben gyermek és felnőtt is egyaránt megtalálja a neki való játékokat. Pöröghet, foroghat, egyensúlyozhat, tornyot, várat építhet. Az árnyas bokros udvar játékra és pihenésre egyaránt lehetőséget biztosít. Kosaras népi körhintánk elröpíti a gyerekeket a régi világ megidézett vásári hangulatába, amelyet akár a szülők is hajthatnak. Az udvarba belépve a Hangszer Barkácsda kézműves asztala fogadja a látogatókat, ahol önállóan szárdudát is  készíthetnek maguknak. Fűrészelj, reszelj, csiszolj, kötözz, és már fújhatod is! Az udvarban naponta mesemondás is várja a gyerekeket.

A Társasjátékvölgyben pedig naponta játszatnak a Völgy látogatók. A megadott időpontokban az érdeklődők a Magyar Társasjátékos Egyesület legváltozatosabb játékaival tehetnek próbát. A Társasjátékvölgyben idén is helyben épül újra a világ 7 csodája, valamint a fák közt mamutok vadászata folyik (belépés íjjal és dárdával).

A Diabelli udvarban:  Családi programokkal várják az érdeklődőket, a Diabelli Alapítvány munkatársai, természettudományos oktatók, művésztanárok szervezésében.

Minden nap 10.00 – 18.00

  • Tudóska program
  • Mosoly alkotóműhely gyerekeknek
  • Csodapók meseműhely
  • Tudósok meztélláb
  • Miből lesz a cserebogár

Akit a sakkozás világa érdekel, annak ajánljuk a Sakkvölgy programját, ahol Krizsán(Bilek) Edit nemzeközi mesterrel mérheted össze a tudásodat! Minden nap, egészen este hatig!

Reggelente a Kaláka udvarban a Kerekítő foglalkozás várja a kicsiket, délután pedig a Harcsa Veronika udvarban Ringató foglalkozás.

 

3. Ha pancsolni szeretnének…

Nyári melegben a legjobb a vízben való pancsolás. Szerencsére erre is van lehetőség, a kis patak, ami Kapolcson végigfolyik, nagyon csábító a kicsiknek. Rögtön a kőhíd mellett kis köves részben szórakozhatnak. Figyelem! Érdemes erre az esetre egy vízálló cipőt, vagy törlőkendőt bepakolni, amivel le lehet törölni a gyerekek lábáról a sarat.

IMG_1451

Völgyfotó

4. Ha túl nagy a tömeg…

Mert fesztiválokon bizony sok ember van…Figyeljünk oda a gyerekeinkre! Egy hasznos ötlet, hogy mielőtt elindulnátok érdemes a gyerekek kezére egy papír szalagot kötni, amire felírjátok a szülő  telefonszámát és a gyerek nevét.  Nagyobbaknak a mobiltelefon mindig legyen felhangosítva, hogy elérjék a szülők!

 

5. Ha épp nem élvezik azt a programot, amin részt vesztek…

Egy-egy koncert, vers felolvasás, vagy színházi előadás nem mindig szórakoztató a kisebbeknek. Viszont egy praktikus ötlet: mindig jól jön, ha van nálunk egy kis füzet és egy toll. Bármilyen helyzetben elő lehet venni, és ők máris alkothatnak. A szorgalmasabb szülőknek ajánljuk, hogy készítsenek előre feladatokat, amelyeket ilyenkor megoldhatnak.

DSC_0564

Völgyfotó

6. Ha a koncerten túl hangos a zene…

A Művészetek Völgyében a kora esti Panoráma Színpadon sok gyerek együtt hallgatja meg a szülőkkel a koncerteket. A kicsiknek szokatlan ez a helyzet, hangos a zene, tömeg van. Ilyen esetben jól jön egy hangszigetelő fülhallgató. Így akár a legkisebbeket is nyugodtan be lehet vinni a koncertre, úgy, hogy a hallásuk nem sérül. Viszont tapasztalatból mondom, hogy ha nem a színpad előtt akarunk csápolni, akkor kiválóan lehet hallani, s látni a színpadot a hátsó sorokból is!

 

7. Ha éhesek…

Mert ha eljön az ebédidő, a  gyerekek valamiért mindig mást akarnak enni, mint amit felkínálunk nekik. A Völgyben kiváló kulináris kínálat van a langallótól kezdve a főtt ételeken át a kürtös kalácsig. Viszont, ha nem szeretnétek minden nap ezekre költeni, akkor érdemes otthon összepakolni egy kis útravalót. Ez lehet diákcsemege, szendvics, süti vagy gyümölcsök. S természetesen sok-sok víz! Szerencsére sok helyen találhattok kültéri kutakat, ahol hamar megtölthetitek a kulacsokat!

 

IMG_1449

Völgyfotó

8. Ha túl sok vásárfiát szeretnének…

A falu egész területét behálózzák az árusok, és hát melyik gyerek ne szeretne vásárfiát kapni egy ilyen helyen? De a bőség zavarában könnyen előfordulhat, hogy túl sok mindent szeretnének. Ez az a pont, mikor anya, apa már ideges, a gyerekek egyre erőszakosabbak és egyre kétségbeesetten követelőznek…ugye ismerős a helyzet! Ilyen esetben érdemes velük előre megbeszélni, hogy hány ajándékot kaphatnak. Így ők is jól átgondolják, hogy mit választanak  – érdemes többször is körbejárni az árusokat, s közösen kiértékelve, megbeszélve választani – , és így a vásárfiának is nagyobb értéke lesz, jobban meg fogják becsülni.

IMG_1453

Völgyfotó

9. Ha a nagy meleg, vagy épp az eső lenne a gond…

Az úti csomagból nem hiányozhatnak az alapvető dolgok: napsapka, naptej, esőkabát, esetleg gumicsizma. Hiszen az időjárás kiszámíthatatlan, ki tudja a nagy melegben, vagy épp eső után, vagy eső alatt érkeztek meg a 27. Művészetek Völgyébe!

 

Részletes program: https://backend.muveszetekvolgye.hu/attachments/7836a1cd-dfc2-420c-8fe3-db308a9b1af2?_ga=2.187665192.1460335343.1652693572-1309471262.1641816746&_gl=1*1bm45lh*_gcl_aw*R0NMLjE2NTg3NDU0OTUuQ2owS0NRandfdmlXQmhEOEFSSXNBSDFtQ2Q1OFB3WEVKWk1yblpUeGJKZWpIN3hyWlRPR1VjclNpdGNvRERpREhydnMxRTU4cmUzN1NCQWFBdUNCRUFMd193Y0I.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása