Fel

Hétvégi gyerekprogramok a Müpában

mupa-belso

Hétvégi gyerekprogramok a Müpában

 

Hétvégén újra Minimatiné és Matinékoncertek a Müpában. Szombaton az Üvegterembe invitálunk titeket, ahol a Tökváros előadást nézhetitek meg. Vasárnap pedig a komolyzenéé a főszerep, Vivaldi és Bach zenéit hallgathatjátok meg. 

pixel

pixel

mupa-tokvaros

Minimatiné – Tökváros

Jó kedélyű Legénykénk a daloláson kívül leginkább csibészkedni szeret. Kalandozásai során találkozik egy kedves öregasszonnyal, ám ahelyett, hogy segítene neki, komisz csínytevéseivel megnehezíti az életét. Az anyóka elérkezettnek látja az időt, hogy a legényt móresre tanítsa: egy jókora tököt ad neki útravalóul, amelytől addig nem szabadulhat, amíg Tökvárosba nem ér. A fiúcska hiába próbálkozik több módon is, nem tud megválni a töktől, az bizony hozzáragadt. Úgy tűnik, nincs más megoldás, el kell jutnia Tökvárosba. Hosszú az út, a legénynek sok próbát kell kiállnia, s újabb tököket is kap csibészségeiért. Vajon merre találja Tökvárost, és elnyeri-e a tökből előbújó csodaszép királykisasszony kezét?

Üvegterem

Közreműködők:

Lakos Fanni, Marofka Mátyás  Zenészek: Nagy Judit, Lukács Krisztina, Lachegyi Anna, Mohay Anna, Csurgai-Horváth Lilla, Nevelő János, Lustyik Ákos

Alkotók:

Lustyik Ákos – zeneszerző 

Győri Katalin – dramaturg 

Juristovszky Sosa – kellék 

Czakó Máté – rendező, koreográfus

2015. október 10., 31. szombat 11.00 (11.00-12.00)

Jegyár: 1000 Ft

Ajánlott életkor: 3-8 év

 

MATINÉKONCERTEK

 

mupa-karmesterRácz Márton

Régi módi? – Vivaldi és Bach, ahogy ők szerették

Milyen lehetett az előadás, amikor a zenetörténet olyan nagyságai, mint Vivaldi vagy Bach saját műveiket hallgatták vagy játszották? Mennyire voltak elégedettek a szerzők, és milyennek hallanánk őket mi, akik a modern hangszerek hangzásához és más előadási stílushoz szoktunk hozzá? A zenészek közül a 20. század második felében néhányan elkezdték kutatni régi korok előadási hagyományait, nemcsak a tudomány számára, hanem azzal a szándékkal is, hogy a régi zenéket életre keltsék, újra olyan módon játsszák, mint abban a korban, amelyben megszülettek. Ezt az aprólékos munkát és annak eredményét mutatja be a koncert.

2015. október 11. vasárnap 11.00 (11.00-13.00)

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Vezényel: Rácz Márton

Közreműködők:

Ensemble Philippe (korhű hangszereken)

Kalló Zsolt – hegedű

Gerlits Réka – moderátor

Műsor:

Vivaldi: F-dúr concerto per l’orchestra di Dresda, RV. 571 – I. tétel

Vivaldi: F-dúr concerto („Ősz”), RV. 293

J. S. Bach: I. (F-dúr) Brandenburgi verseny, BWV 1046 – részletek

J. S. Bach: a-moll hegedűverseny, BWV 1041 – III. tétel

J. S. Bach: 3. (D-dúr) zenekari szvit, BWV 1068 – részletek

 

vivaldi Antonio Vivaldi

 

Az előadás előtt 9.45-10.30 óráig Ráhangoló címmel az Előadóteremben ingyenes zene- és drámapedagógiai foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező csoportokat, illetve egyéni jelentkezőket várunk. Előzetesen jelentkezni a csip@mupa.hu címen lehet, a résztvevők létszámának és életkorának megadásával. (A foglalkozást minimum 6 főnek tartjuk meg.)

 

Jegyár: 1500 Ft

Ajánlott életkor: 10-14 év

 

https://www.mupa.hu/program/tokvaros-2015-10-31_11-00-uvegterem

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása