Fel

Hol lakik a varázslat?

figura

Hol lakik a varázslat?

 

A Mariska bábos meséiből ismert Mariska és Tárnok Marica új formációban játszanak a Parksarok színházi vasárnapjain. A vidáman hömpölygő mesék olykor tanulságokkal tarkított, remek szórakozást nyújtanak kicsiknek és nagyoknak. Igazi családi színházra számíthatunk! Mindenkit szeretettel várunk!

 

nyulafara

 

Felmászott a nyúl a fára

2014. április 27. 10:00

Zenés bábos akció

Semmi komolyság, ideje vidulni! Meglessük a tárgyak álmát! Hogyan válik a cipősámfa balerinává, a kesztyű kakassá, hová mennek a békák? A végén megtudjuk, hogyan megy a nyúl a fára.

Kortalan mesék kicsiknek, nagyoknak.

 

Játszók: Tárnok Marica, Sz. Nagy Mari http://www.maricaprodukcio.com/

Játéktér: Parksarok, Budapest  XIII.ker. Pozsonyi u. 36. (Szt. István park mellett) www.parksarok.hu, http://www.parksarok.blogspot.hu/

Az előadás a Társalkotó Egyesület támogatásával jött létre.

 

 

A Nagykörúton szalad a szél

A Göncölszekér együttes gyerekműsora

2014. Május 10. 10:00

gonczol2

A Göncölszekér nemcsak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is közvetíti a napjainkban születő versek örömét, amihez Szabó T. Anna és Kántor Péter költeményeit hívja segítségül. Szabó T. Anna Tatoktatok című kötetéből a zenekar a Magvető Kiadó felkérésére válogatott és zenésített meg egy csokorra valót, Kántor Péter Kétszáz lépcső föl és le című könyvéből pedig a költővel közös műhelymunka eredményeként születtek a dalok. A nyelvileg bravúros költeményekben fontos szerepet kap a helyváltoztatás: az ember folyton mozgásban van, jön-megy, utazik, és a zenészek is sokfelé kalandoznak ifjú hallgatóikkal, képzeletbeli utazásra híva őket a “Göncölszekéren”. Elkísérik őket egy állatkerti sétára, s egy kölyökmedve hazavitelében segédkeznek. Kifigurázzák a hősies kalózokat, az önfejű vitézeket, és eldalolják, miről álmodozik Torony Ernő, és mit szeretne kapni Mikulásra. Aki e dalokat hallgatja, átélheti egy régi népszokás, a kiszehajtás tavaszköszöntő vidámságát, együtt dalolhat a békákkal, vándorolhat hegyen-völgyön és eljuthat egészen a tengerig. Aki közelebbi célpontra is vágyik, megpihenhet egy gesztenyefa levelén, vagy éppenséggel a budapesti Váci utcán. A Göncölszekér műsorának segítségével az ember bejárhatja a szűkebb és tágabb világot a nélkül, hogy akár egy tapodtat is mozdulnia kellene.

 

Jaj, de messze, jaj, de régen
Göncölszekér megy az égen.
Megy a szekér,
mintha állna,
mintha csak utasra várna.

Akárki lesz az utasa,
nem lesz annak több panasza.
Elringatja
tarka álma,
megy a szekér, mintha állna.

 

Évadzáró Zenekuckó

2014. Május 24. 11:00

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása