Fel

Játékötletek gyerekzsúrra

kavics2

Játékötletek gyerekzsúrra

 

Amíg nem próbáltuk, nem is gondolnánk, milyen nehéz egy gyereksereget lekötni. Akkor szembesülhetünk ezzel igazán, amikor gyerekzsúrt szervezünk és játékokat kell szerveznünk az aprónépnek. Találjunk ki egyszerű, kézzel készíthető játékokat, melyet minden gyerek könnyedén el tud készíteni.

 

Ilyen lehet például, ha kavicsokból dominót készítünk. Elkészítése egyszerű, nem sok alapanyag kell hozzá és nem utolsó sorban a party végén, a gyerekek elvihetik haza emlékbe.

kavics5

Mire lesz szükségünk?

Gyűjtsünk körülbelül egyforma méretű kavicsokat, amennyiben nincs erre módunk, dekorációs boltokban meg is vásárolhatjuk. Szükségünk lesz még fekete és fehér festékekre, ecsetekre és indulhat a móka.

kavics1

Kezdődhet a festés

Először fessük le a kavicsokat feketére, s hagyjuk megszáradni, majd jöhet a fehér csík a kavics közepére és végül a pöttyök.

Megkönnyíthetjük a gyerekek dolgát azzal, hogy a fekete festést előre elkészítjük, így nekik csak a pöttyözés marad. Ez esetben tegyük a sok követ lazán egymás mellé egy papírra és fújjuk le őket festék spray-vel, így hamarabb végezhetünk.

kavics4

Készítsünk kis batyukat

Ha tudatosan arra készülünk, hogy a gyerekek elvigyék a dominókat, készítsünk nekik előre kis batyukat, amibe majd hazaindulás előtt beletehetik. Bármilyen, otthon talált egyszerű vászon anyag megfelel a célnak. Vágjunk négyzeteket belőle, varrógéppel szegjük be a szélét és a zsúr végeztével szépen csomagoljuk bele a kis vendégek munkáit, hadd vigyék magukkal boldogan.

 

kavics3

Ajándéknak is kitűnő

Dominózni minden felnőtt és gyerek szeret. Ezért ezt az ötletet akkor is felhasználhatjuk, amikor gyermekünk valamely szeretett családtagjának, vagy kis barátjának szeretne személyes ajándékot készíteni. Ha egy pár szál mezei virágot is kötünk a kis batyura, biztos, hogy a siker nem marad el.

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása