Fel

Jubileumi Orchidea- és bromélia kiállítás és vásár a Vajdahunyadvárban

orchidea1

Jubileumi Orchidea- és bromélia kiállítás és vásár a Vajdahunyadvárban

A Magyar Orchidea Társaság idén ősszel ismét a Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár gyönyörű épületegyüttesében, a városligeti Vajdahunyadvárban rendezi meg színpompás orchidea- és bromélia kiállítását, amelyen idén is büszkén mutatja be a Phalaenopsisok, Cymbidiumok, Oncidiumok, Dendrobiumok és számos más orchideanemzetség színes kavalkádját.
November  10-13. (4 nap!)

pixel

pixel

 

orchidea2

 

Különleges kiállítás az ez évi, hiszen idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Magyar Orchidea Társaság, a közösség, amely hazánkban terjeszti az orchideák termesztésének kultúráját és megannyi varázslatos kiállítás keretében mutatta be ezeket a lenyűgöző növényeket a magyar közönség számára.

 

A társaság 1979-ben alakult, ugyanebben az évben meg is nyílt az első orchidea kiállítás, amely először tárta az érdeklődők szeme elé a hazai orchidea-gyűjtők büszkeségeit.

 

A magyar közönség pedig készen állt a varázslatos növénycsoport fogadására. A második kiállításra már az Állatkert Pálmaházában került sor, 1980-ban. Ezt több mint húszezer látogató tekintette meg – és ezzel el is indult a magyarországi „orchidea forradalom”.

orchidea4

 

Elkezdődött a tudományos kutatás, a hazai orchideafajok élőhelyeinek feltérképezése, és az ELTE Füvészkertben megkezdődött az orchidea magok steril csíráztatása laboratóriumi körülmények között.

 

Az éves kiállítások pedig – az egyre több hobbigyűjtő és a színes hazai orchidea-színtérnek köszönhetően – egyre gazdagabb növényanyagot mutattak be, 2000-től kezdődően már a Vajdahunyadvárban, évente kétszer.

 

orchidea3

A kiállítás nemzetközi vendégei a Német- és a Lengyel Orchidea Társaság tagjai lesznek – akik gyűjteményeik büszkeségeivel érkeznek a városligeti seregszemlére.

 

Ez alkalommal a kiállítás időtartama is egy nappal hosszabb lesz, november 10-től 13-ig (csütörtöktől vasárnap estig) várja az érdeklődőket az Orchidea- és Bromélia Kiállítás a Vajdahunyadvárban.

 

A kiállítás mellett természetesen ezúttal is lesz vásár. A Múzeum földszintjén sok hazai és külföldi orchidea- és szobanövény kertészet várja azokat, akik becsempésznének otthonukba egy cserépnyi Tajvant, Hollandiát vagy Olaszországot – egy tő orchidea formájában.

 

 

A kiállítás időpontja: 2016. november 10-13.

Nyitva tartás: minden nap 10-től 18 óráig

Jegyek elővételben is kaphatók a Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár pénztáránál. Cím: 1146 Budapest, Vajdahunyadvár (Városliget)

 

Bővebb információk:

 

www.orchideatarsasag.hu

www.orchideakiallitas.hu

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása