Fel

Karácsonyi Orgonakoncert a Müpában

fiukorus3

Karácsonyi Orgonakoncert a Müpában

 

Decemberben rendszerint egymást érik a karácsonyi hangversenyek, amelyek némelyike egyéni módon kapcsolódik az ünnephez, különleges élményt ígérve a hallgatónak. Ez a koncert is ezek közé tartozik: napjaink egyik legnagyobb múltú gyermekkara, az ausztriai Sankt Florian-apátság fiúkórusa énekel, sőt színpadi jeleneteket is előad a kiváló orgonaművésszel, Kovács Róberttel közös műsor keretében. 
pixel

pixel

fiukorus1

Az énekkar arról is nevezetes, hogy iskolás korú gyermekként tagja volt a romantikus zeneszerző, Anton Bruckner, aki később orgonistaként is szorosan kötődött a hatalmas kiterjedésű, pompás barokk stílusban épült apátsághoz.

 

kovacs-robert-orgona

Ebben a minőségében Kovács Róbert akár az ő utódjának is nevezhető, hiszen az 1976-ban született magyar művész 2004-től három évig szolgált a templom orgonistájaként, évente mintegy másfél száz koncertet adva a világhírű Bruckner-orgonán. A 2009 óta az eisenstadti dóm orgonistaállását betöltő Kovács Róbert felsőfokú tanulmányait Bécsben végezte, többek közt Hans Haselböcknél. Korrepetitorként és orgonistaként évekig dolgozott együtt a nagy hírű Arnold Schönberg Kórussal, s rendszeresen fellép a Bécsi Filharmonikusokkal, amellyel néhány éve a Müpában adta elő Saint-Saëns Orgonaszimfóniáját, Zubin Mehta vezényletével.

 

fiukorus2

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.

2015. december 17. csütörtök, 19:30

MÜPA, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

 

További információk: Müpa

 

 

Sankt Florian-apátság fiúkórusa énekel

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása