Fel

Kerekítő sorozat új kötete már a boltokban!

kerekítő5 bor

Kerekítő sorozat új kötete már a boltokban!

A Móra Kiadó gondozásában megjelenő Kerekítő könyvcsalád újszülöttje megérkezett. A Kerekítő népi mondókás alapsorozat ezzel az ötödik kötettel lezárult, pontosabban, véglegesen kikerekedett. Igaz, a könyvcsalád az elkövetkező években is bővülni fog. A 2019-es jubileumi meglepetés kötetek után elsősorban az óvodás korosztály felé kanyarodik majd.

Mind az öt kötethez tartozik CD a fotókon felbukkanó kollégáim közreműködésének köszönhetően.

Kerekítőcsapat

 

Ez a kötetsorozat, aminek a borítóin az egész család mondókázik a kicsivel, kezdve az anyukától, apukától a nagyszülőkön át a nagy testvérig, harmonikus egységet alkot, tartalom és forma szorosan összetartozik. Minden kötetbe egyensúlyban van a közismert és a kevésbé ismert mondókák aránya, és mindegyikben többféle játékfajta van: sütő-főző-csiklandozó- höcögtető- zsuppoló… Kerekítő manó is minden oldalpáron ott bujkál.

Az öt kötetben százötven mondóka és hozzá tartozó leírás található, ez bőven elég arra, hogy a szülők, nagyszülők megtalálják a kedvenc ölbeli játékaikat, amelyeket aztán a gyerekükkel vagy unokájukkal játszhatnak. Természetesen csak az alapsorozat zárul le,  a könyvcsalád az elkövetkező években is bővülni fog,  az óvodás korosztály kerül előtérbe. A sorozat mondókáira, meséire, dalaira épülő pedagógiai műhelymunkával továbbra is ellátogatok  bölcsődék és óvodák nevelői tantestületéhez. Kerekítő ovimóka-foglalkozások még több helyen fognak indulni, és meghívásos alapon alkalmi jelleggel óvodai csoportokba is hívhatóak vagyunk.K5 ajánló

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása