Fel

Magyar kutyafajták – dalokban, könyvben, mesében

kutyacd2

Magyar kutyafajták – dalokban, könyvben, mesében

 

Milyen kutyafajtákat ismertek? S tudjátok, hogy hány magyar kutyafajta van? Ha nem, akkor feltétlenül keressétek az Ebengubák mesekönyvet és CD-t, amelyben kilenc magyar kutyafajtáról tudhattok meg érdekességeket. 
pixel

pixel

 

kutyacd3

Amikor a kutyákról dalolnak

Ebengubák mesekönyv és cd  a kilenc magyar kutyafajtáról. A páratlan kiadvány csodálatos rajzokkal, történetekkel, és igényesen hangszerelt, népzenei elemeket is tartalmazó gyermekdalokkal mutatja be a nemzeti kincseink közé sorolt magyar kutyafajtákat. A meséken keresztül megismerhetik a gyerekek az ősi magyar kutyafajták jellegzetes tulajdonságait, de azt is megtudhatják, milyen szerepet töltött be ükapáink korában a komondor, a kuvasz, a puli, a pumi, a mudi, a vizsla, a kopó, a magyar agár és a drótszőrű vizsla. Vajon milyen házőrző lesz Zengőből, a kis komondorkölyökből? Hogyan talált egymásra egy pillanat alatt Julcsi és a menhelyen élő kuvasz, Bátor? Mivel kell szembenéznie a sok fekete puligyerek között az egy szem fehérnek? A válaszokat a mesék rejtik, ahogyan azt is megtudhatjuk, milyen ügyes cirkuszi kutya válhat a pumiból, hogyan perdül táncra a fürge mudi, milyen terápiás kutya a vizsla és mennyire gyors az agár.

 

kutyacd4

Játszva lehetsz te is kutyatulajdonos

A mesék hangulatához remekül illeszkednek a  CD gyermekdalai. A népi hangszereket megszólaltató, könnyen megjegyezhető dalocskák egy csapásra a gyerekek kedvencei lesznek. A Bugajakab Együttes előadásában felcsendülő dallamok szerzői, Jakab Zsolt és Sebő Gyula, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a gyermekeket már óvodás korban, meséken és dalokon keresztül terelgesse a felelős állattartás irányába.

Az elsősorban óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló könyv megvásárolható a nagyobb könyvesboltokban és a könyves webáruházakban.

 

kutyacd1

Az egyik kedves kutyáról a puliról itt nézhettek meg egy kis videot: https://www.youtube.com/watch?v=WTJhTpM1K6U

 

További információk: http://bugajakab.hu/

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása