Fel

MesÉLŐvilág – tárlat meseillusztrációkból

palrita2

MesÉLŐvilág – tárlat meseillusztrációkból

 

Gyönyörűség, gyermeki báj és kitűnő művészi látásmód egyaránt jellemzi Pál Rita illusztrátor munkáit, akinek MesÉLŐvilág címmel nyílik kiállítása 2015. március 19-én 16 órakor a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályán.

pixel

pixel

palrita4

Pál Rita 1984-től a pécsi Pannónia Filmstúdióban kezdett dolgozni, kezdetben fázisrajzolóként, majd animátorként. A későbbiekben filmforgatókönyveket rajzolt, s jelenetelőkészítő munkákat végzett. Öt alkalommal vett részt csoportos kiállításon, s két egyéni tárlata nyílt (2010, 2012). Számos kötethez készített már illusztrációkat, saját könyve – Az összeragadt fazekak története címmel – még kiadásra vár. A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályán 7–14 évesek számára két hónapja vezet rajzműhelyt, amely a növény és állatábrázolás különböző technikákkal való megismertetését tűzte ki célul.

 

palrita5
A március 19-én megnyíló kiállításban az alkotó körülbelül 40-50 rajzát csodálhatjuk meg az elmúlt tíz év terméséből. A művész az alkotásokat Császár Levente három művéhez (A bölcs remete; Aprónépek országa; Az erdő íze) készült illusztrációi közül válogatta ki. Emellett a tárlaton szerepel néhány növényábrázolás is.

 

palrita1
A kiállítás megnyitója március 19-én 16 órakor lesz a JPM Természettudományi Múzeumában (Pécs, Szabadság u. 2.). Az eseményen bemutatják Császár Levente A bölcs remete című kötetét. A szerzővel és Pál Rita illusztrátorral Nádor Rudolfné Erzsébet nyugdíjas tanár, volt hosszúhetényi polgármester beszélget.

 

A tárlat 2015. május 10-ig tekinthető meg keddtől szombatig 10-16 óra között, a belépőjegyek ára felnőtteknek 500, a kedvezményekre jogosultaknak 250 forint.

 

Helyszín:

Janus Pannonius Múzeum
www.pecsimuzeumok.hu
7621 Pécs, Káptalan utca 5.

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása