Fel

Palotanegyed Fesztivál – Záró esemény

palota7

Palotanegyed Fesztivál – Záró esemény

Szeptember 12-14-ig igényes magyar koncertekkel búcsúzhatunk a nyártól a Palotanegyed Fesztivál záróakkordjaként megrendezett, ingyenes belvárosi rendezvényen. A Múzeumkertben többek között a Téka, a Magonc és a Buborék együttes lépnek színpadra. Lesz fényfestés és bőséges gyerekprogram kínálat. Az elmaradhatatlan kézműves és gasztronómiai vásár zsibongása és utcazenészei töltik meg élettel a Palotanegyed tereit, utcáit.

pixel

pixel

apal2

A három hónapos Palotanegyed Fesztivál idén is óriási sikerrel zajlik a fővárosi és a fővárosba látogató családok körében. A több száz programelemet; világ-, komoly-, nép, jazz- és popzenei koncerteket, színházi, vers és bábszínházi előadásokat, utcai és mutatványos performance-okat, kiállításokat, gyerekprogramokat magába foglaló rendezvénysorozat a Józsefvárosi Önkormányzat 40 millió forintos támogatásának köszönhetően valósulhat meg idén negyedik alkalommal.

apal4

Szeptember 12-14-én, a Józsefvárosi Örömzene Fesztiválon, ismét felpezsdül a Palotanegyed kulturális és művészeti élete. Ezúttal hazánk legnépszerűbb világzene, blues, jazz, rockabilly és gyerekzene előadóival valamint rezesbandáival várják a szórakozni vágyókat a Múzeumkertbe. Pénteken 14 órától rézfúvósok izzítják be a nagyszínpadot, majd a Tóth Evelin Trió, Ferenczi György és a Rackajam valamint a The Bits Beatles emlékzenekar utcabálja zárja a péntek estét. Hétvégén már 11 órától kezdődnek a programok. Szombaton a Magonc 120 fős zenekara indítja a napot, délután pedig ismét hallhatjuk a Kathy- Horváth Lajos, Érdemes Művész, hegedűművész vezette Józsefvárosi Zenekart, melyet a Magyar Vista Social Club világzene koncertje és a Józsa Tamás Blues Band követ. Ezen a napon lesz a Téka együttes lemezbemutató koncertje is.

apal3

Vasárnapi kezdésként a Buborék együttes szórakoztatja a kicsiket sokszínű és minőségi saját szerzeményű gyerekdalaikkal, a délután folyamán pedig többek között még a Fourtissimo Jazz Orchestrát és a Bazseva zenekart hallhatjuk. Az est fénypontja a nemzetközi színtéren is elismert rockabilly csapat, a Mystery Gang produkciója lesz, akik ezúttal Péterfy Borival közösen érkeznek, hogy egy fergetegeset koncerttel, táncolható ritmusokra zárhassuk a fesztivált. A három hónapon keresztül zajló kulturális programözönt a Magyar Nemzeti Múzeum fényfestésével koronázzák.

apal1

A színpadi produkciók mellett a hétvégén 11-től 22 óráig egész napos programok várják a kikapcsolódni vágyó családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Ha már rockabilly koncert is lesz, akkor vintage stílus mindenekfelett: a fesztiválon régi autók kiállítását is megtekinthetjük, miközben a gyerekek a régi játékok játszóterét fedezhetik fel, a játékos felnőttek pedig snapszer és sakk partyn vehetnek részt. Az összművészeti fesztiválnak ezúttal is elmaradhatatlan része a Szabó Ervin téren zsibongó kézműves vásár, valamint a GasztroZene Sétány utcazenészei a Szabó Ervin téren felállított pódiumon teremtenek retro hangulatot.

 

A június 21-től szeptember 14-én tartó Palotanegyed Fesztivál kulturális, turisztikai, gasztronómiai, interaktív eseményei kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy az ide látogatók megízleljék a Palotanegyed egyedi hangulatát, építészeti-, kulturális-, kulináris- és egyéb értékeit, saját szemükkel tapasztalhatják, hogy Józsefváros valóban újjáépül. A programsorozatot a Józsefvárosi Önkormányzat megbízásából a JóHír Józsefvárosi Nonprofit Kft. szervezi a helyi civil szervezettel (Civilek a Palotanegyedért Egyesület – CAPE) együttműködésben.

 

A rendezvény összes programelemére a belépés díjtalan!

 

www.facebook.com/Palotanegyed

www.europabelvarosa.hu

Az Európa Belvárosa program II., „a Palotanegyed Kulturális Városmegújítása” című projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.


Józsefvárosi Örömzene Fesztivál

Szeptember 12-13-14.

 Múzeumkert – Szabó Ervin tér – Múzeum utca

Mikszáth Kálmán tér – Krúdy Gyula utca

Reviczky utca – Ötpacsirta utca

 

PROGRAM

 

Szeptember 12. péntek

 PORT.HU NAGYSZÍNPAD (Múzeumkert)

14:00   Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes

15.30   Tóth Evelin Trió

17:00   Buda Folk Band

19:00   Ferenczi György és a Rackajam

20.30   The Bits Beatles emlékzenekar

 

Szeptember 13. szombat

PORT.HU NAGYSZÍNPAD (Múzeumkert)

11:00   MAGONC koncert: Örvendezzünk!Az Óbudai Waldorf Iskola 120 tagú gyerek zenekara

12.30   Kovács Gémes Julianna és a Keletvarázs: keleti világslágerek, táncosokkal, dobossal

14:00   Józsefvárosi Zenekar

15.00   Rézágyúk zenekar: Betyáros

16:30   TÉKA lemezbemutató koncert: Ritkamagyar

18.30   Magyar Vista Social Club
20.30   Józsa Tamás Blues Band

 

Szeptember 14. vasárnap

PORT.HU NAGYSZÍNPAD (Múzeumkert)

11:00   Buborék együttes

14.30   Pravo zenekar

16.30   Fourtissimo Jazz Orchestra

18.30   Bazseva Zenekar

20:00   MYSTERY GANG és PÉTERFY BORI

21.30   Fényfestés

 

Egész napos programok

Múzeumkert, Szabó Ervin tér, Múzeum utca

(péntek, szombaton, vasárnap 11.00 – 23.00)

  • GasztroZene Sétány  – utcazene pódium
  • Palota Kupa játék
  • Régi autók kiállítása
  • Snapszer és sakk party
  • Régi játékok játszótere
  • Gasztronómiai és kézműves vásár
  • Utcai éttermek, gasztro

Mikszáth Kálmán tér, Krúdy Gyula utca, Reviczky utca, Ötpacsirta utca (péntek-szombat vasárnap (11.00 – 23.00)

  • Utcai éttermek, gasztro
  • Fényfestés és térzene
  • Anno Budapest Platz

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása