Fel

Pörgő – forgó patika, hívlak téged Pirula!

pirulamano

Pörgő – forgó patika, hívlak téged Pirula!

Az egészséges életmódra nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Mindenki szeretné, ha egészséges felnőtté válna gyermeke, ebben igyekszik értő segítséget nyújtani egy új mesehős, Pirula, a patikamanó, aki varázslatos utazásra viszi a kicsiket, hogy szakmailag elfogadott hasznos és pontos egészségügyi ismereteket tanuljanak meg a mese világán keresztül. A mesekönyvek különlegessége, hogy a szülők az adott témához kapcsolódó „oktatófüzet” kapnak a kötet mellé, ami szakemberek által összeállított információkat tartalmaz. Egy igazi jó barát: Pirula, a patikamanó!

Pirula manó, a jó barát

A Pirula, a patikamanó mesesorozat 2 – 4 éves gyerekek részére íródott. A különálló mesék segítenek megértetni a kicsikkel a velük történt egészségügyi problémákat – pl. láz, nátha, horzsolás – és az azokkal kapcsolatos tennivalókat. A mesesorozat emblematikus figurája Pirula, a patikamanó, aki a kedves történetei révén magyarázza el a gyógyszerész néni és a doktor bácsi intelmeit. Segít a gyerekeknek legyőzni félelmeiket, szórakoztatva tanítja meg őket a pontos és hasznos egészségügyi ismeretekre.

 Maja lázas

A sorozat első kötetében a kis főhős, Maja megbetegszik, belázasodik, majd a mesék világából érkező barátjával, Pirulával, a patikamanóval varázslatos útra indul az orvosságok kincseskamrájába, a Pörgő-forgó Patikába, ahol Borsmenta, a gyógyszerésznő uralkodik. A mindentudó gyógyszerész néni, és az izgága, vidám patikamanó magyarázatot ad a gyerekek kérdéseire. Mi történik, ha lázas vagyok? Miért és hogyan kell a lázat csillapítani? A láz és a betegség a mesében izgalmas kalanddá válik, ráadásul a mesés utazás alatt hasznos információkat is tanulhatnak a kis kalandorok a minden gyermeket és minden szülőt megrémítő kérdésről, mit tegyenek, ha felüti fejét a láz.

 Marci elesik

A második kötet két kis főhőse az izgő-mozgó Marci és nővére, Maja. Marci térdhorzsolása után ismét segítségül hívják Pirulát, a patikamanót. Viszontláthatjuk a Pörgő-forgó Patika bölcs gyógyszerész-tündérét, aki okos tanácsokkal látja el a gyerekeket, és választ ad a minden gyerekben felmerülő kérdésekre. Mi történik, ha lehorzsolom a bőröm? Miért kell kitisztítani a sebet? Csíp-e a fertőtlenítő, stb. Marci sérülése vidám kalanddá válik Pirula és Borsmenta segítségével, és ahogy az első kötetben, így itt is hasznos információkhoz juthatnak a kis olvasók.

A mesesorozat eddig megjelent kötetei:

Pirula, a patikamanó. Maja lázas
Pirula, a patikamanó. Marci elesik

Kiadó: Galenus
Szerző: Bartos Enikő
Illusztráció: Pálfi Györgyi

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása