Fel

Szórakoztató programok szilveszterre gyerekekkel!

szilveszter3

Szórakoztató programok szilveszterre gyerekekkel!

 

Otthon leszel a gyerekekkel szilveszterkor? Közös programok a családnak, hogy senki ne unatkozzon míg a kicsik el nem alszanak!

pixel

pixel

szilveszter6

Hálásak vagyunk, mert…

Új év alkalmából vegyünk elő egy sapkát vagy kalapot, és A4-es papírlapot vágjunk szét kisebb darabokra. Mindenki írjon fel három cetlire három olyan dolgot, ami miatt hálásak vagyunk az idei évnek.

Amikor koccintunk az új év köszöntésére, egyesével húzzuk ki a cetliket és olvassuk fel egymásnak.

 

szilveszter4

Kezdjük az évet kedvességgel

Válasszon mindenki egy barátot vagy családtagot, akit új év alkalmából egy kis kedvességgel ajándékozunk meg. Lehet ez egy kedves rajz, egy képeslap, egy sütemény vagy egy finom bor is.

A lényeg az, hogy pozitív eseményekkel indítsuk az új évet, nehogy a babonák minket is elérjenek. ( még akkor sem, ha nem hiszünk bennük) Annál pozitívabb élmény pedig nincs is, mint ha egy szerettünknek örömöt szerzünk.

 

szilveszter2

A kicsi irányít

Minden gyermek szobájában lapul néhány társasjáték, melyek közül nehéz választani, hiszen nem játszhatunk mindegyikkel egy este alatt. Fogjunk néhány egyforma színű lufit, vágjunk szét ugyanannyi kis darab papírt. Írjuk rá a kedvenc játékok neveit, tegyünk bele minden lufiba egy cetlit.

Kérjük meg a család férfi tagját, hogy fújja fel a lufikat, aztán mikor eljön a játék ideje, pukkasszuk ki az egyiket. Amelyik játék neve szerepel a lufiba rejtett papírkán, azt fogjuk játszani gyermekünk kedvéért.

 

szilveszter5

Kérdőív a jövő évre

Készítsünk kérdőívet, melyet önállóan kitölt a család minden tagja szilveszter napján. Ezek a kérdések jó ötletek lehetnek:

  • Szerinted milyen lesz a következő éved?
  • Van valaki, akivel éppen rosszban vagytok és szeretnél vele kibékülni? Ki az?
  • Mik azok a célok, melyeket a következő esztendőben szeretnél megvalósítani?
  • Milyen tárgyakat szeretnél magadnak jövőre megvenni?
  • Hova szeretnél jövőre elutazni?

Persze csak a fantázia szab határokat, még megannyi érdekes kérdés lehet családokra méretezve, melyek viccessé vagy érdekessé tehetik ezt a kérdőívet. Főleg mikor egy évvel később újra elővesszük őket.

 

szilveszter1

Amerikából jöttem…

Ezt a játékot nagyon ismerik és szeretik. Különlegessége abban rejlik, hogy társas játék, de mégis kicsit egyéni. Fantázia, kreativitás, előadókészség és gondolkodásfejlesztő, minden korosztály számára szórakoztató.

 

Amerikából jöttem, híres mesterségem címere…

Ezzel a mondattal indul minden. Vagyis aki kezdi a játékot, az választ magának egy mesterséget, szakmát, amit a többieknél kell kitalálniuk. Kiáll a közönség elé, és így szól: Amerikából jöttem, híres mesterségem címere XY, ilyenkor a választott szakma kezdőbetűjét kell hangosan kimondani. Ha két szóból áll, akkor mind a két szó első betűjét meg kell nevezni. Ezt követően pedig megpróbáljuk a kezünkkel, lábunkkal, vagyis a testünkkel elmutogatni, miről is szól az adott mesterség. Aki kitalálja, az a következő.

 

Jó szórakozást!

forrás: www.kicsisziv.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása