Fel

Vidám kertek – színes kerítések

kerites4

Vidám kertek – színes kerítések

 

Ha a kertvárosi, vagy falusi utcákat járjuk, sokféle kerítéssel találkozhatunk. Vannak fémből, fából, téglából és kőből készültek, vannak szépek és kevésbé szépek, sőt kifejezetten csúnyák is, vannak jól karbantartott és düledező, rozsdásodó kerítések is egyaránt.

pixel

pixel

Sokan nem fordítanak különösebb figyelmet a kerítéseknek, pedig ez az első dolog, amit a hozzánk betérő az otthonunkból lát. Miért is ne tükrözhetné otthonunk hangulatát már a kerítés is?

 

kerites7

Vidám, festett kerítések

A díszítés legegyszerűbb módja, ha különböző mintákat, alakzatokat festünk a kerítésre. Ha visszafogott, csendes család vagyunk, válasszunk szolid, csak néhány színnel megfestett mintát, de ha egy igazi hangos, vidám család vagyunk, válasszunk bátran élénk színeket és nagy, kifejező mintákat.

 

kerites4

Térbeli dekorációk

Nem csupán festhetjük a kerítést, de különböző „3D-s” dekorációt is készíthetünk rá. Használhatunk fémből készült pillangókat vagy virágokat, de különlegesek lehetnek, a kerítésre rögzített színes autógumik is.

 

kerites5

Egyedi díszítések

A szebbnél-szebb díszítéseknek csak a képzelet szabhat határt. A kőből rakott falat már önmagában is készíthetjük egyedi mintával, készíthetünk függőleges, csepegtetős kertet, de akár kerámia tányérokkal is díszíthetjük a kerítést vagy a kertünket határoló dísztelen falat. Nincs más dolgunk, mint szabadjára engedni a fantáziánkat.

 

forrás: teunnped.hu

 

kerites3

kerites6

kerites2

kerites1

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása