Fel

A világ legegyszerűbb eperfagyija

eper fagy

A világ legegyszerűbb eperfagyija

Szeretitek a fagyit? S az eper fagyit? Még tart az eper szezonja, érdemes ezt az egyszerű receptet kipróbálni!

pixel

pixel

Amire szükségetek lesz:

  • 1,2 kg Eper – de később bármilyen gyümölcsből, pl. málna, ribizli elkészíthetitek
  • 200 g Cukor – de itt kedvetekre választhattok: gyümölcscukrot, cukor helyettesítőket
  • 300 g tejszín
  • kb.200 g Eper a díszítéshez
  • Menta vagy citromfű levele szintén a díszítéshez

eper fagy

Elkészítése

  1. Vágd fel az epreket, amit a díszítésre szánsz, tedd félre. Keverd össze cukorral, majd főzd fel, és pürésítsd össze, majd hűtsd le.
  2. A tejszínt verd fel habbá, s a lehűtött eperhez keverd hozzá.
  3. Az így kapott masszát tedd bele egy formába – érdemes őzgerincformát választani, majd tedd be a mélyhűtőbe legalább 4 órára.
  4. Mikor már megfagyott, vedd ki és díszítsd fel menta vagy citromfű levéllel, illetve a maradék eperrel.
  5. Már tálalhatod is!

Tipp: Érdemes a gyümölcsből többet is félretenni, mert másnap úgyis lesznek jelentkezők, akik kis tejszínhabbal megeszik!

Jó étvágyat!

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása