A világ legegyszerűbb eperfagyija
Szeretitek a fagyit? S az eper fagyit? Még tart az eper szezonja, érdemes ezt az egyszerű receptet kipróbálni!
Amire szükségetek lesz:
- 1,2 kg Eper – de később bármilyen gyümölcsből, pl. málna, ribizli elkészíthetitek
- 200 g Cukor – de itt kedvetekre választhattok: gyümölcscukrot, cukor helyettesítőket
- 300 g tejszín
- kb.200 g Eper a díszítéshez
- Menta vagy citromfű levele szintén a díszítéshez
Elkészítése
- Vágd fel az epreket, amit a díszítésre szánsz, tedd félre. Keverd össze cukorral, majd főzd fel, és pürésítsd össze, majd hűtsd le.
- A tejszínt verd fel habbá, s a lehűtött eperhez keverd hozzá.
- Az így kapott masszát tedd bele egy formába – érdemes őzgerincformát választani, majd tedd be a mélyhűtőbe legalább 4 órára.
- Mikor már megfagyott, vedd ki és díszítsd fel menta vagy citromfű levéllel, illetve a maradék eperrel.
- Már tálalhatod is!
Tipp: Érdemes a gyümölcsből többet is félretenni, mert másnap úgyis lesznek jelentkezők, akik kis tejszínhabbal megeszik!
Jó étvágyat!