Fel

2014-ben is Figurina

firgurinakiem

2014-ben is Figurina

 

A Figurinát 1983-ban alapította Siklósi Gábor és Fers Klára. Negyven év után ez volt Magyarországon az első magánbábszínház. A Figurina a bábművészet széles skáláján játszik: használ hagyományos bábokat, él a technika adta varázslat eszközeivel, van óriásbábos műsora, de jellemzően a fantáziára épülő kéz- és tárgyjátékokkal kívánja szórakoztatni, oktatni, kreatív játékra bátorítani a gyermekeket és a nyitott szellemű felnőtteket.

figurina1

Nap és a Hold elrablása

Ebben a műsorban hat kéz kelti életre a Világot, ők mesélik el egy különös fény-ablakban, élő zene kíséretében, miként győzte le egy bátor Legény a Sárkányt, aki elrabolta az emberek, állatok, növények fölül az életet adó Napot és a Holdat. Láthatjuk majd – a kezek segítségével – a Nap, a Hold, a Föld születését, az élet keletkezését a tengerben, majd a szárazföldön; az Ember megjelenését, ahogy vadászik, halászik, vagy nevel állatot, épít házat, teszi a dolgát nappal, éjjel a Hold alatt imádja istenét, szereti párját és táncol, táncol, táncol…

 

figurina3
Kézjáték kicsiknek
De mi az, hogy kézjáték? Egy nyelv, amelyet a gyerekek tanítanak a felnőtteknek. A kézjáték az a legsajátosabb bábtechnika (a tárgyjáték mellett), amelyben a bábszínház szereplői meztelen kezek, akik közvetlenül a színpadon, a játszók és a közönség fantáziája, valamint különböző varázslatos fénytechnika segítségével kelnek életre. (A mese előtt a játékosok beavatják nézőiket a kézjáték titkaiba.)

 

 

Januári előadások:

január 4., 11 és 17 óra
január 11., 11 és 17 óra
január 18., 11 és 17 óra
január 25., 11 és 17 óra

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása