Fel

3 + 1 program, amiért érdemes gyerekekkel együtt eljönni Kapolcsra

20160728_180713

3 + 1 program, amiért érdemes gyerekekkel együtt eljönni Kapolcsra

 

 

Koncertek, gyerekelőadások, foglalkozások, állatsimogató és manó udvar. Miért érdemes eljönni gyerekekkel a Művészetek Völgyébe? Mi összegyűjtöttük azokat, amiért a gyerekes családoknak itt a helye!

1.Völgy Zugoly – avagy Művészetek Zöldje

Ültess palántát pet palackba! Hajtogass használt csokipapírokból egyedi karkötőt! Tedd próbára tudásod és kísérletezz a levegővel, a különböző kémiai anyagokkal, vagy a pörgés erejével!  A Magyar Környezeti Nevelés Egyesület  önkéntesei rögtön a falu elején várja a családokat- a Faluházban, ahová  egyszerűen muszáj betérni. A sokféle kézműves foglalkozás mellett, számtalan előadást is hallgathatunk gyógynövényekről, denevérekről, de megismerkedhetünk a madarakkal is, vagy épp a Balaton – Felvidék csodálatos világával is.

 

IMG_20160423_134318_586

 

 

 

 

 

 

 

2.Kincsvadász kerestetik

Ha tovább sétálunk a falu másik végén a kőmosás a szenzáció, ahol immár 20 éve várja a gyerekeket a Kőmosó műhely. S, hogy ez mit takar? A gyerekek egy zsák homokot kaphatnak, amelyet vízzel teli vályuban  egy szitán keresztül moshatnak át. A zacskóban számtalan kincs várja a kincsvadászokat  – féldrága kövek, kisebbek, nagyobbak, no meg egy csodálatos medál – szintén féldrága kőből. Az élmény fantasztikus, ahogy a gyerekek keresik a kincseket, s ahogy rácsodálkznak egy-egy kőre. Ne hagyjátok ki!

 

20160728_180713

 

 

 

 

 

 

3.Koncertek

A Művészetek Völgyében a délelőtt a gyerekeké. Így van ez a Kaláka Versudvarban is, ahol reggel Kerekítő  foglalkozásaival  nyitják meg  az udvart. Népi höcögtetők, versek, közös játékok anyával és a gyerekekkel. Délelőtt pedig vagy bábszínházi előadások, vagy koncertek várják a családokat. Itt volt például Kárász Eszter legújabb lemezének a bemutatója, innen indult Gryllus Vilmos biciklitúrára a gyerekekkel, s itt lesz záró koncerténk Kaláka koncert, amelyen a közönség állíthatja össze a programot.

+1 Program

Érdemes körbejárni a színes udvarokat, ahová még karszalag sem kell. Van itt korabeli körhinta – egy menet ára 500 Forint! Itt van Bubu Manó világa – ahol a színes manók beköltöztek az udvarba, kis tóba, faágakra, cserépre, házba, földre, s még az utcán is beléphetünk a Manó Világba! S van itt patak és igazi vízimalom és állatsimogató és íncsiklandozó illatok, hozzájuk finom falatok. Egyszóval színes forgatag, ahová mindig érdemes visszatérni!

 

AK

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása