Fel

unnamed

Talpra, magyar! Foglalkozások gyerekeknek és pedagógusoknak

Légy részese az 1848-as forradalomnak! Tarts Petőfi Sándorral és a márciusi ifjakkal a Pilvaxba, a Nemzeti Múzeumba, és szabadítsátok ki Táncsis Mihályt, majd vigyétek sikerre a forradalom ügyét!

A feladat: ki kell játszani a birodalom titkosrendőrségét. Cselezd ki az ügynököket, kézbesíts fontos üzeneteket

Fodor Veronika: Talpra, magyar! című könyvéhez kapcsolódóan több programot ajánlunk gyerekeknek, pedagógusoknak.


Élményalapú workshop pedagógusoknak

A workshop a Manó Könyvek és a Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhely együttműködésével valósul meg. Közös játékra hívjuk az érdeklődő pedagógusokat, mely során ötleteket meríthetnek, Fodor Veronika, frissen megjelent, Talpra, magyar! című forradalmi szabadulókönyvének osztálytermi feldolgozásához. A könyv valós történelmi eseményeket dolgoz fel játékos formában, így alkalmas lehet arra, hogy a gyerekek ennek segítségével ismerkedjenek meg a márciusi eseményekkel, elevenítsék fel azokat a nemzeti ünnep közeledtével.

Időpont: február 25. 16:00
Helyszín: Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhely, 1013 Budapest, Döbrentei u. 9.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a tortenetalkoto@pim.hu-n vagy a 06-1/202-4020-as telefonszámon.


Drámafoglalkozás a Háromcsőrű Kacsában

Ti tudnátok teljesíteni egy szupertitkos küldetést 1848 tavaszán? Nem lesz könnyű dolgotok, hiszen a titkosrendőrség árgus szemekkel figyel benneteket. Nem mindegy, kivel osztjátok meg a nálatok lévő információkat! De vajon kiben lehet bízni? Be tudjátok bizonyítani, hogy érdemesek vagytok Irinyi bizalmára? A gyerekek a Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhelyben átélhetik a ‘48-as forradalom előkészületeinek izgalmát, miközben egy küldetés során megpróbálják elvinni egy titkos esemény felhívását a Pilvaxból az egyetemre. A foglalkozás során a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a forradalomhoz köthető eseményekkel, kifejezésekkel, nevekkel.

Hétfőtől péntekig délelőttönként 9, 11 és 13 órai kezdéssel várjuk az iskolai csoportokat foglalkozásainkon.
Bejelentkezés és bővebb információ:  tortenetalkoto@pim.hu e-mailcímen vagy a 06-1/202-4020-as telefonszámon.

A foglalkozások ára: 600 Ft/gyerek+ 8.000 Ft/csoport
Foglalkozásainkon egyszerre egy csoportot/osztályt fogadunk.
Helyszín: Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhely, 1013 Budapest, Döbrentei u. 9.


Forradalmi délelőtt a Millennium Házában

Légy részese az 1848-as forradalomnak! Tarts Petőfi Sándorral és a márciusi ifjakkal, írd meg a Nemzeti dal szövegét, foglaljátok el a Landerer-nyomdát, és nyomtassátok ki a 12 pontot! Fejtsétek meg a kódolt üzeneteket, és cselezzétek ki a titkosügynököket! A program során együtt társasjátékozhatsz a Talpra, magyar! című forradalmi szabadulókönyv szerzőjével, Fodor Veronikával és az illusztrátorral, Lanczinger Mátyással, és elkészítheted saját kokárdádat és Fürkész jelvényedet, sőt, megkapod a Tízek Társasága igazolványod is!

Helyszín: Millennium Háza, Városliget, 1146 Bp., Olof Palme stny. 1.
Időpont: március 6., vasárnap, 10 óra

Ajánlott korosztály: 6-12 év

Jegyárak:
• Szülő+ gyerek jegy 1500 Ft
• Minden további szülő és gyerek jegy ára egységesen 500 Ft

Jegyvásárlás itt.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt programjainkon!

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása