Sárgarépa muffin az egészségünkért
A gyerekek nagy kedvence kicsit másképp! Adalékanyag és műanyag nélküli finomság! Nézd meg hogyan készül, csináljátok meg ti is otthon!
Hozzávalók
- 1 és 1/2 csésze apróra vágott sárgarépa
- 2 csésze liszt
- 1/2 csésze kókusz cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál fahéj
- 3 nagy tojás
- 1/2 csésze szőlőmag olaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
Feltétek:
- 1 csésze kókusztej, teljes zsírtartalmú
- 3 evőkanál méz
- 1 közepes sárgarépa
És aztán?
- Ha ezzel készen vagyunk, akkor most egy kicsit tegyük félre a répapürét.
- Egy tálban keverjük össze a többi száraz alapanyagot. A lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát,sót és a fahéjat.
- Egy másik tálban pedig keverjük össze a répa pürét tojással, olajjal és vanília kivonattal.
- Ezután a 2 tál tartalmát egyesítsük, és addig keverjük, amíg nem lesz belőle egy egységes massza.
- Ha ezzel megvagyunk, akkor a sütés előtti utolsó lépés következik. A tésztát porciózzuk ki a muffin sütő formákba.
- Aztán 350 fokon 18-20 percig sütjük.
Cukormáz készítés
- Nyissunk ki egy doboz teljes zsírtartalmú kókusztejet. Lehetőleg felbontás előtt helyezzük be a hűtőbe, és csak akkor álljunk neki a cukormáz elkészítésének, ha a kókusztej már kellőképpen lehűlt.
- Öntsük ki egy tálba, és habverővel addig keverjük, amíg olyan nem lesz, mint a felvert tojás fehérje.
- Keverés közben adjunk hozzá 3 evőkanál mézet, és azt is dolgozzuk bele a kókusztejes habba.
- Az elkészült muffinokat kenjük meg ezzel a hideg mázzal.
- Reszelhetünk a tetejére sárgarépát, egy-egy szem áfonyából készíthetünk a muffinoknak “szemeket” szájat vagy csőrt pedig egy háromszögre vágott sárgarépa darabból alkothatunk.
- Persze szórhatunk rá mást is, és rajzolhatunk arc helyett virágot vagy szivecskét is.