Fel

A Budapesti Állatkert jó időtöltés rossz időben is!

varazshegy

A Budapesti Állatkert jó időtöltés rossz időben is!

Varázshegy a Budapesti Állatkertben, jó időben-rossz időben: lenyűgöző állatbemutatók, 3D-s vetítések, rájasimogató, jégkorszaki időutazás, 20 méteres ámbráscet, interaktív játékok… Lépj be az élet színpadára!

A májusban megnyílt Varázshegy 3200 négyzetméteres fedett élménylabirintusa mozgalmas és interaktív kikapcsolódást nyújt, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Megismerhetjük az életet úgy, ahogy még soha sem láttuk! A kiállítás négy szinten 16 kiállító teremnek ad otthont, ahol több mint 100 eleven, különleges állatfaj (köztük a csupasz turkáló, levélvágó hangyák, papírdarazsak és vándorpatkányok) életébe és mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást, emellett számos interaktív elem biztosít akár félnapos örömteli játékot és időtöltést.

Az állandó kiállítás mellett bemutatók, előadások és csoportfoglalkozások színesítik a programot. A Csillagtérben izgalmas 3D-s vetítésekben lehet részünk, valamint naponta lenyűgöző állatbemutató is várja a nagyközönséget, ahol testközelben találkozhatunk az aranyos állati sztárokkal (mosómedve, kacagójancsi, kormorán). Az ismeretterjesztő előadások keretében megismerhetjük a gyógyító halakat, a denevérek radarját, egy hangyacsalád életét vagy a mély tengerek misztikus lényeit.

Az Őstenger bemutatón felfedezhetjük a mélytengerek titkait, a tőrfarkú rákokkal, cápákkal, medúzákkal való találkozás mellett rájasimogatás és látványetetés nyújt felejthetetlen élményt.

Az Óriások csarnokában Gulliver bőrébe bújva csodálhatjuk meg korunk legnagyobb élőlényeit, a világóceánok óriásait, életnagyságú makettek és interaktív kiállítóelemek segítségével.

A Parányok világában mi is parányinak érezhetjük magunkat a hatalmasra nagyított mikroszkopikus lények modelljei között. Az élővizeinkben nyüzsgő apró állatok mellett a talajban, sőt az emberi szervezetben lévő lényeket is megtekinthetjük.

A Kolónia galériában bepillantást nyerhetünk államalkotó állatfajok lenyűgözően szervezett társadalmi közösségeibe és számos interaktív játékot kipróbálhatunk.

A Varázshegyben különleges időutazásban lehet részünk: belenyúlhatunk egy T-REX szájába, és jégkorszaki utazáson vehetünk részt. Valamint megcsodálhatjuk a 20 méteres bálnát, hallgathatjuk a cetek hangját, sőt azt is megtudhatjuk, hogyan hallanak a denevérek és hogyan maradtak levegőben a hatalmas repülő hüllők.

A Varázshegyen túl, a többi népszerű fedett létesítmény is felfedezhető: a Pálmaház, a Szavannaház, az Ausztrálház, a Madagaszkár-ház, az Elefántház és még számos izgalmakat rejtő bemutatótér.

 

További információ:

http://varazshegy.zoobudapest.com/

http://www.zoobudapest.com/

 

Fotó: Bagosi Zoltán

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása