Fel

A legenda újraéledt!

jéghoki

A legenda újraéledt!

Negyedszázados szünet után éledt újjá a jégkorongélet a legendás KSI-ben. Az edzésekre 6-9 éves fiúkat és lányokat várnak, akik kedvet éreznek a XXI. század sportjához. A kezdéshez még korizni sem kell tudni!

Nagy elődök nyomában

Ocskay Gábor, Kovács Csaba, Horváth András, Kangyal Balázs, s rajtuk kívül még több mint száz válogatott játékos nevével lehetne folytatni a sort, akik valaha a Központi Sportiskolában kezdték pályafutásukat. E legendás múlttal rendelkező utánpótlás műhely 25 év szünet után éledt újjá. Indulásként a 6 és 9 év közötti gyerekekkel foglalkoznak, s a cél, hogy saját játékosokat neveljenek, így nem igazolnak játékosokat, hanem az alapoktól kezdik a munkát. Olyannyira, hogy olyan fiúk-lányok is jelentkezhetnek, akik még korcsolyázni sem tudnak.

 Nem csak jégre viszik a csapatot

A KSI ifjoncaival a hatszoros magyar bajnok és válogatott kapus Balogh Tibor mellett további két szakember foglalkozik, Katona Tibor (magyar bajnok) és Szongoth Kristóf, aki egyben az U18-as magyar válogatott edzője is. A KSI edzői stábja a mosoly – barátság – mozgáskultúra – türelem fogalmakat választották kulcsszavaknak munkamódszerükhöz. Ezek szellemében igyekeznek megismertetni a gyerekeket a jégkorong alapjaival. Mint Balogh Tibor elmondta: eleinte sok „jégidőre” nem lesz szükség, csupán heti két-három óra jeges edzést tartanak. A gyermekeket komplex edzésmódszer szerint készítik fel, azaz más sportágakban – vízilabda, kézilabda, cselgáncs – is alapképzést kapnak. Ezek természetesen olyan mozgások, amelyek fontosak a hoki szempontjából is, például az ökölvívók alaplépései, bemelegítő gyakorlatai kiválóak a mozgáskoordináció javításához, fejlesztéséhez.

Akinek van kedve kipróbálni ezt a sportágat, melyet nem véletlenül neveznek világszerte a XXI. század sportjának, a részletekről a ksihoki@gmail.com e-mailen, vagy a 06 20 416 6789-es telefonszámon érdeklődhet.

honlap: www.ksihoki.hu

– nyp –

* A cikk a TÁMOP-6.1.2/A-09/1-KMR-2010-0426 projekt támogatásával, a projekt keretén belül elvégzett szakértői munka részeként készült el. *

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása