Fel

A Pagony Kiadó könyvheti ajánlata

pagony

A Pagony Kiadó könyvheti ajánlata

 

Az Ünnepi Könyvhét alkalmából a Pozsonyi Pagony számtalan új könyvvel várja a kicsiket és nagyokat ! Íme a válogatásuk!

 

BÖLCSISEKNEK, OVISOKNAK

Kőszeghy Csilla: Bumburi és a tanya állatai

bumburi-allat

Bumburi bemutatja a legkisebbeknek a tanya állatait: a csacsit, a cicát, a lovat. Megtudjuk, hogy kit hogy hívnak, ki mit mond – mindezt rímes, ritmusos, egyből megjegyezhető versikékben!

Bumburi egy kutya. Látod?
Megöleli a világot.
Vaú-vaú, leng a füle,
ne kérdezd, hogy jókedvű-e!”

Ismerjétek meg a tanya állatait Kőszeghy Csilla szeretnivaló rajzaival, Harcos Bálint mondókáival.

Ajánlott korosztály: 0-3 éves

Méret: 155×170 mm

Ár: 1290 Ft

 

Bartos Erika: Bogyó és Babóca buborékot fúj

buborekA számos hazai és nemzetközi elismerést szerzett Bogyó és Babóca – sorozat 2014-ben ünnepelte tizedik születésnapját. A töretlen népszerűségnek örvendő, szeretetteljes mesesorozat újabb kötetében az óvodások életében gyakran megjelenő problémákról, a csúfolódásról vagy éppen a közös játék nehézségeiről olvashatunk.

Ajánlott korosztály: 2-4 éves
ISBN: 978-963-410-048-5
Méret: 205X148 mm
Ár: 1990 Ft

 

Gryllus Vilmos: Mókus, mókus, mit csinálsz?

Illusztrálta: Horváth Ildi mokus

Gryllus Vilmos nemcsak mások verseit zenésíti meg, de ő maga is ír verseket, mondókákat, amelyek magával ragadó ritmusuk, könnyen megjegyezhető szövegük miatt rögtön a legkisebbek kedvenceivé válnak. Most Horváth Ildi rajzaival lapozgathatjátok a jól ismert verseket a mókusról, rókáról, és természetesen mindenféle állatról.
Ajánlott korosztály: 0-3 éves

Méret: 155×170 mm

Ár: 1290 Ft

 

Gryllus Vilmos: Kutyát kérek, kiskutyát!

Illusztrálta: Horváth Ildi kutyat-kerek

Gryllus Vilmos nemcsak mások verseit zenésíti meg, de ő maga is ír verseket, mondókákat, amelyek magával ragadó ritmusuk, könnyen megjegyezhető szövegük miatt rögtön a legkisebbek kedvenceivé válnak. Most Horváth Ildi rajzaival lapozgathatjátok a jól ismert verseket a diófáról, a fecskéről, a gólyáról és természetesen mindenféle kutyáról.

Ajánlott korosztály: 0-3 éves

Méret: 155×170 mm

Ár: 1290 Ft

 

Harcos Bálint: A Tigris és a Motyó

ill. Dániel András

tigris
„A Tigris már egy napja várt,
hogy kinyíljon az ajtó.
Annyit járkált föl és alá,
hogy a kedve harapós lett,
a lába pedig sajgó.”

Mert a nagy-nagy Tigris arra vár, hogy az első kölyke megszülessen. Egyszer csak kinyílik az ajtó, és a Tigris kap egy motyót. Ámde ki van benne? A kis… tigris? Vagy valaki más?
Harcos Bálint (Szofi tüsszent) bravúros, egyszerre vicces és megható verses meséje, Dániel András (Kuflik, Kicsibácsi és Kicsinéni, Mit keresett Jakab az ágy alatt?) páratlanul humoros rajzaival igazi csemege!

Gyakorló és leendő apukáknak, és persze gyermekeiknek, közös olvasásra.

Ajánlott korosztály: 3-6 éves
ISBN: 978-963-410-047-8
Méret: 220X150

 

Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!

kiskutyam

Lili nagycsoportos óvodás. Mindennap ugyanazon az úton megy az óvodába. Mindennap kétszer kerüli meg a nagy gesztenyefa melletti gödröt. És mindennap elsétál egy zöld kerítéses ház előtt, ahol egyszer csak feltűnik egy kiskutya. Lili egykettőre összebarátkozik a kutyussal, el is nevezi Pitypangnak. Nap mint nap meglátogatja, megosztja vele az uzsonnáját, labdázik vele. Azonban egy nap a kis Pitypang eltűnik. De Lili nem adja fel, és megkeresi a kiskutyát!

Pásztohy Panka lírai meséje barátságról, állatszeretetről, örökbefogadásról első saját mesekönyvében.

Ajánlott korosztály: 2-6 éves
ISBN: 978-963-410-040-9
Méret: 210X260 mm
Ár: 2890 Ft

 

Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!

kufli

A kuflik visszatérnek! Vagyis mi térünk vissza az elhagyatott rétre, ami nem is olyan elhagyatott, hiszen a hét kufli mellett rengeteg érdekes lakója van: többek közt beszélő varázsgombák, lókutya és pár mezei sügér. Most ráadásul ünnepelnek: Titusz születésnapját egy egészen különleges ajándékkal, meg a szilvesztert. Igen, és ebben az sem zavarja őket, hogy történetesen nyár van. Hatalmas jelmezes mulatságot csapnak zenekarral, tánccal, lampionokkal. A vicces, házilag barkácsolt jelmezek versenyén kiderül, hogy elég nagy divat kuflinak lenni…

Szerintünk is mindenki legyen kufli, legalább egy kis ideig, mert kuflinak lenni a legjobb dolog a világon!

A sorozatban megjelent:
Egy kupac kufli
A kuflik és a nagy eső

Ajánlott korosztály: 3-6 éves
ISBN: 978-963-410-042-3
Méret: 220X150 mm
Ár: 1990 Ft

 

Igaz Dóra: Katonadolog! – nyári doktormesék ill. Horváth Ildi

katonadolog

Igaz Dóra újabb doktormeséi ezúttal nyári betegségekre és balesetekre koncentrálnak: Roziról kiderül, hogy allergiás, Réka biciklizni tanul (ami bizony jó néhány eséssel és horzsolással jár), Emma napszúrást kap, Ákos pedig megtanulja, hogy nyáron miért különösen fontos, hogy hűtőben legyenek az ételek. De szó esik kullancs- és -darázscsípésről, falusi nyaralásról vagy éppen a „strand törvénykönyvéről” is.
Szerencsére a legtöbb nyári baleset megelőzhető, vagy ha mégis megtörténik: katonadolog!

Már megjelent:
Holnapra kutya bajod! – doktormesék

Ajánlott korosztály: 4-6 éves
ISBN: 978-963-410-041-6
Méret: 200X220 mm
Ár: 2850 Ft

 

 

Julia Donaldson – Axel Scheffler: Macskazene

Nagy-Britannia legnépszerűbb költője most egy utcazenész macska kalandjait írja vicces-kalandos versbe: Cirmos és gazdája a járókelőket szórakoztatják, amíg egy nap el nem szakadnak egymástól. Cirmos családot alapít, és születik sok-sok kismacskája – még szerencse, hogy egyikük nemcsak foltos bundáját, de erős hangját is örökölte, így az utcazenész barátunk sem marad macska nélkül!

Életkor: 3-6 éveseknek

 


NAGYOVISOKNAK, KISISKOLÁSOKNAK

Finy Petra: Milu Egyiptomban ill. Pásztohy Panka


milu
A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-sorozatot szerettünk volna létrehozni.
A Pagony legkiválóbb szerzőit kéri fel a sorozatban való részvételével: minden szerző négy könyvet ír, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. A sorozatot Berg Judit könyveivel indítottuk, és most Finy Petra köteteivel folytatjuk – a főszereplőnk ezúttal Milu, egy elsős kisfiú és Bátor, egy kiskutya. Bátor igazából sárkány, sőt, időutazó sárkány! Az első mesében az ókori Egyiptomba repíti Milut, hogy megmentsék a fáraót.

1. szint
● oldalanként 2–5 mondat● könnyen kiolvasható szavak ● egyszerű, könnyen követhető történet ● nagy betűk

Ajánlott korosztály: 5-8 éves
ISBN: 978-963-410-046-1
Méret: 140X195 mm
Ár: 1990 Ft

 

Annie M.G. Schmidt: Manci és a sünik

mancisunik

Manci a Sünbrigád tagja, süniket ment szabadidejében. Csakhogy a sünik elbóklásznak, be a vonat alá! Most mitévő legyen? Szerencsére segít neki a nagy bajszú és melegszívű kalauz, Bajszi.
Kalandos, pörgős, humoros meseregény kisiskolásoknak a népszerű holland szerzőpárostól, a Janó és Janka és a Titi-sorozat szerzőitől.

Ajánlott korosztály: 5-10 éves
ISBN: 978-963-410-023-2
Méret: 150X200 mm
Ár: 2590 Ft

 

 

Julia Boehme: Tafiti – Utazás a világ végére, ill. Julia Ginsbach, ford. Győri Hanna

Tafiti, a kis szurikáta csak egy dologra vágyik: mindenképp szeretné megtudni, mi van a titokzatos domb mögött a távolban. Tényleg a világ vége, ahogy a dédpapa állítja? Ki kell derítenie! Titokban felkerekedik, és minden veszéllyel dacolva, egy új barát segítségével el is jut a távolba…

Állatrajongó ovisoknak ajánljuk!

Életkor: 5-8 éveseknek

 

Miloš Macourek – Adolf Born: Matyi és Sári nyaral

matyi-sari-nyara

„A nyári vakáció az remek dolog, a nyári vakáció az egyenesen szenzációs, aki a nyári vakációt kitalálta, annak már réges-régen egy hatalmas emlékművet kellett volna állítani a park közepén, ahová minden gyerek virágokat hordana, mert a nyári vakáció a legjobb dolog az egész világon!”

Matyi és Sári viccesebbnél viccesebb kalandjai a letépett telefonkagylóval a nyári szünetben is folytatódnak – a gyerekek ugyanis együtt töltik a nyarat Sári nagyszüleinél vidéken (ugyanakkor Matyi Olaszországban nyaral a szüleivel – hogy ez hogyan lehetséges? Természetesen a telefonkagyló segítségével!) És ha az embernek ilyen telefonkagyló van a birtokában, igazán minden megtörténhet, attól kezdve, hogy Leonardo da Vincivel találkozik Itáliában egészen addig, hogy az angol királyi pár bőrébe bújva fürdőruhában napozik a tengerparton. Egy biztos: Miloš Macourek és Adolf Born meséiben a nevetés garantált!

Ajánlott korosztály: 6-10 éves
ISBN: 978-963-410-041-6
Méret: 200X220 mm
Ár: 3590 Ft

 

Vadadi Adrienn: Alma utca 22. ill. Mészely Ilka

almautca

Vadadi Adrienn könyve csupa napfény és derű: az Alma utca 22-ben sok-sok gyerek lakik, akik együtt szerelnek tandemet, fociznak, beszélgetnek. Együtt nyomoznak Lajos kutya után, szelídítenek macskát és fagyiznak. Misi, aki a negyediken lakik, nagyon jó megfigyelő, ráadásul élénk a fantáziája: az ő szemüvegén keresztül látjuk a ház lakóit, a vagány Marosi testvéreket, a kicsi, aranyos Pirost, a megközelíthetetlen Kamillát, a veszekedős Csúnya nénit és a barkácsolós Elek bácsit.

Ajánlott korosztály: 5-8 éves
ISBN: 978-963-410-027-0
Méret: 165X215 mm
Ár: 2990 Ft

 

 

KISKAMASZOKNAK

Anja Stürzer: Somniavero

somniavero

Jochanan, a 2100-as években élő berlini fiú visszautazik a múltba, a meglehetősen sötét 2031-be – és ott is ragad. Elvesztette ugyanis a somniaverót, ami elengedhetetlen az időutazáshoz. Újdonsült barátaival, Merlinnel és Akaschával együtt minden erejével azon van, hogy visszakerülhessen a saját idejébe. De ehhez le kell rázni dr. Paulust, az őrült tudóst, aki folyamatosan a nyomukban van…

Jochanan megismeri a múltját (ami a mi jövőnk), Merlinék pedig bepillanthatnak a jövőjükbe (ami a mi még távolabbi jövőnk). Mi pedig elgondolkodhatunk azon, mit csinálunk rosszul itt és most, ha ez vár ránk…

Letehetetlenül izgalmas sci-fi, 10 éven felülieknek.

Ajánlott korosztály: +10 éves
ISBN: 978-963-410-050-8
Méret: 135X210 mm
Ár: 2490 Ft

 

 

Francine Oomen: Léna listái

lena-listai

„Léna vagyok. Lista Léna. Ez persze nem az igazi nevem. Anya és apa szokott így hívni, mert mindig mindenről listákat írok. Azért szeretek listákat írni, mert sokat segítenek. Ha az ember megír egy listát, akkor könnyebben át tudja gondolni a dolgokat. És erre nagy szükség van néha. Legalábbis nekem, mert én soha nem tudok választani. Mindig attól félek, hogy rosszul választok.”

Léna tizenegy éves, imád focizni, nincs testvére, de van egy igazi legjobb barátnője, akinek a tesóira lehet vigyázni. Fél a hápogó kacsáktól, de nagyon szereti a kutyákat, és szerencsére kap is egy kölcsönkutyát sétáltatásra. Csak egy baj van: apa és anya egyre többet veszekednek. Vajon hogyan lehetne kibékíteni őket?

Francine Oomen
1960-ban született egy ötgyerekes családban. Tizenkét éves volt, amikor a szülei elváltak. Ipari formatervezést tanult, majd gyerekkönyveket kezdett írni, előbb a legkisebbeknek, később a nagyobbaknak is. Kilencszer nyerte el a holland Év Gyerekkönyve gyerek- illetve ifjúsági zsűrijének a díját. A Léna listái 2002-ben a Holland Könyvkereskedők Év Gyerekkönyve díját vihette haza.

Ajánlott korosztály: 9-12 éves
ISBN: 978-615-5441-92-9
Méret: 130X197 mm
Ár: 2390 Ft

 

 

CSALÁDI

Schein Gábor – Rofusz Kinga: Irijám és Jonibe

irijam

Titokzatosan szép verses mese Irijámról, a halkirálynőről és Jonibéről, a madárkirályról. Szerelmük, elválásuk és egymásra találásuk időtlen történet. A víz, a levegő, a föld és a tűz időtlenségét a teremtés és a búcsúzás mély és játékosan finom érzéseivel, ritmusaival tölti meg.

A könyvet 6 éves kortól 99 éves korig mindenkinek ajánljuk.

Ajánlott korosztály: 6-99 éves
ISBN: 978-963-410-043-0
Méret: 220X220 mm

Ár: 2690

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása