Fel

Adhat vonal

bliss2

Adhat vonal

 

A Bliss Alapítvány immár 27. éve foglalkozik olyan gyermekekkel, akikkel szűkmarkúan bánt a természet: megtagadta tőlük a leghumánabb funkciót, a beszédet. A beszéd hiánya azonban nem jelenti azt, hogy valakiben nem rejlenek érzelmek, nincsenek gondolatai vagy nem szeretne kérdezősködni. Egy beszélő világban még elképzelni sem tudjuk, milyen lehet, ha mindez benne reked az emberben, ha sem örömében nem kiálthat fel, sem a bánatát nem panaszolhatja el.

bliss1

A Bliss Alapítvány hitvallása az, hogy mindenkinek joga van a kommunikációra, azoknak is, akik nem rendelkeznek a beszéddel. E gyermekek rendszerint súlyosan mozgássérültek is, akiknek a számára az írás vagy a gesztusokkal történő kommunikáció épp annyira elérhetetlen, mint a beszéd. Őket szolgálják az alternatív kommunikációs módszerek, hogy a képek, rajzok, izgalmas hightech eszközök segítségével ők is közös világunk részeseivé válhassanak.

bliss3

A gyerekekkel gyógypedagógusok, konduktorok, gyógytornászok, pszichológusok dolgoznak, nagy empátiával, sok szeretettel egyensúlyozva a segítés és az önállóságra nevelés között. Több, mint negyedszázad érlelte ki tudásunkat, s ahogy eddig is, úgy a jövőben is folyamatosan emelni szeretnénk szolgáltatásaink színvonalát. Ez pedig pénzbe kerül. Minden adomány, minden fillér, ellenőrizhető módon, közvetlenül a gyermekek ellátását szolgálja. Sok kicsi sokra megy, valljuk, bárcsak minél több kicsi akadna!

Hívják az Adhat vonal számát és így Önök is segíthetnek! Támogassák az Alapítványt 250Ft-tal! Hívják a 13600-at, majd tárcsázzák a 87-est!

Az alapítvány honlapja: http://www.blissalapitvany.hu

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása