Fel

Aranyvackor – 2015

aranyvackor2

Aranyvackor – 2015

 

A Pagony Kiadó szervezésében újraindul az Aranyvackor gyerekkönyves pályázat. A 2007-ben a Pagony Kiadó által alapított, kétévente megrendezésre kerülő Aranyvackor-díj és pályázat célja olyan tehetséges írók és illusztrátorok felkutatása vagy a gyerekirodalomban való bemutatása, akiknek a munkáiból mind képileg, mind tartalmilag igényes gyerekkönyv készíthető. A beérkezett pályaművek legjobbjait minden gyerekkönyvkiadó szemlézi, így a pályázat összehozza az alkotókat a kiadókkal.
pixel

pixel

aranyvackor1

 

A pályázat feltételeiről:

Téma: RÁZÓS ÜGYEK

Amit a pályázatra vár a zsűri: 3-5 oldalpárnyi még nem publikált szöveg és kép együttese könyvterv formájában, nagy felbontású PDF formátumban, valamint a teljes szöveg PDF formátumban.

 

A szöveg és a képek szerzője lehet ugyanaz a személy, de jelentkezhetnek író-illusztrátor párosok is. Csak szöveget, illetve csak illusztrációt tartalmazó pályamunkával nem lehet pályázni, a Kiadó ezeket nem tudja elfogadni nem áll módunkban elfogadni.

A pályázatról minden további információ, az ahhoz kapcsolódó események az Aranyvackor facebook oldalán található:

https://www.facebook.com/aranyvackor

Leadási határidő: 2015. június 30.

 

bergjuditBerg Judit

Díjkiosztó: SZEPTEMBER végén

A zsűri Berg Judit író, Kovács Eszter könyvkiadó, Lovász Andrea irodalmár, Paulovkin Boglárka illusztrátor, Révész Emese művészettörténész, Urfi Péter kulturális újságíró.

 

Díjak

1. helyezett páros: 150 000 Ft

2. helyezettek: 100 000 Ft

3. helyezettek: 50 000 Ft

valamint kiadói különdíjak!

 

A 2007-ben a Pagony Kiadó által alapított, kétévente megrendezésre kerülő Aranyvackor-díj és pályázat célja olyan tehetséges írók és illusztrátorok felkutatása vagy a gyerekirodalomban való bemutatása, akiknek a munkáiból mind képileg, mind tartalmilag igényes gyerekkönyv készíthető. A beérkezett pályaművek legjobbjait minden gyerekkönyvkiadó szemlézi, így a pályázat összehozza az alkotókat a kiadókkal.

 

A díjakat független zsűri ítéli oda.

 

Az Aranyvackor pályázat során a legjobbnak ítélt körülbelül húsz-negyven munkát minden gyerekkönyvkiadó szemlézi. Így az Aranyvackor hidat képez az alkotók és a kiadók, és természetesen a közönség között.

 

Az Aranyvackor elsősorban olyan íróknak vagy írónak készülő embereknek szól, akik a gyerekirodalom területén még nem mutatkoztak be, de komolyan foglalkoznak írással. Olyan képzőművészeknek, grafikusoknak, művészi egyetemek és főiskolák hallgatóinak, akik a gyerekirodalomban még nem futottak be, vagy a grafika, tervezőgrafika, dizájn, animáció területein aktívak, de az illusztráció is érdekli őket.

 

Részletes információ és regisztráció: http://aranyvackor.pagony.hu/

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása