Fel

Bélamese

odz1

Bélamese

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében nézhetitek meg a hétvégén a Bélamese c. előadást. Bartók zenéjét gyerekeknek ajánlani sokszor nehéz, de az Óbudai Danubia Zenekar mégis megpróbálkozik egy egyórás programmal. Modern darab, nemcsak kicsiknek! 

 

pixel

pixel

odz2

 

Bartókot még ma is előszeretettel sorolják a nehezen befogadható, modern zeneszerzők közé. Akik a legjobban cáfolhatják ezt a tévhitet, azok éppen a gyerekek. Ezért is szól nekik az Óbudai Danubia Zenekar legújabb előadása, a Bélamese. A közel egyórás programot a zenekar művészeti vezetője állította össze.

 

Egy modern csodaszarvas-történet keretei közé ágyazva számos Bartók-mű részlete elevenedik meg a zenekari Concertótól kezdve A csodálatos mandarinon át a Táncszvitig. A zenéket összefogó, a modern és a hagyományos mesei elemeket ötvöző szöveg Hámori Máté munkája.
Aktív szereplője természetesen maga az Óbudai Danubia Zenekar is, az együttes hol erdőként, hol városként jelenik meg, cselekményt befolyásoló szereplőként alakítja a történéseket. A mese a Cantata profana újraértelmezett szövegéből indul ki, középpontba állítva a fiúk menekülését, kiszakadásukat a modern civilizációból.

 

 

Bélamese

  1. október 16., 11.00 és 15.00

Pesti Vigadó — Díszterem

Budapest 1051 Vigadó tér 2.

 

Közreműködik: Óbudai Danubia Zenekar, a MOHA táncművészei

Díszlet, jelmez: Pálfi Balázs

Írta és rendezte: Hámori Máté

Vezényel: Hámori Máté

 

http://cafebudapestfest.hu/program?id=79415

Óbudai Danubia Zenekar

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása