Fel

Belvárosi Betyárok – Karácsonyi lemez

betyarok_front-1-1

Belvárosi Betyárok – Karácsonyi lemez

Megjelent a Belvárosi Betyárok zenekar harmadik lemeze. Különleges, ünnepi kiadványról van szó, ami a Gryllus Kiadó hagyományos sorozatának egy része. 

Az adventi ünnepekkor mindig átalakítjuk a konceret műsorunkat, – meséli Váray László, a zenekar egyik alapítója, amelyet tradicionális- és saját dalokból állítunk össze – ebből nyújtunk át most egy kislemezre valót Betyárok karácsonya címmel. Az ismert ünnepi dalokat is lefordítottuk saját zenei világunkra, mindegyikben ott vannak a folk és blues zene ízei, így a mi dalainkon kívül is sajátnak és különlegesnek érezzük ezt az összeállítást.

Kiknek ajánljátok a kislemezt? 

Ajánljuk ünnepi lemezünket kicsiknek és nagyoknak, az egész családnak, vagy csak Imre-bácsiéknak, szóló- és közös énekléshez, talpfa
faragáshoz, ajándékbontogatáshoz, a jövő évet izgatottan váró karácsonyozáshoz és egy pillanatra a múltra gondoló, meghitt ünnepléshez
is.

A karácsonyi videót itt láthatjátok: https://www.youtube.com/watch?v=ZNfPtw07e90

Idén egy különleges díjat is kaptatok, Taps díj-at. Pontosan mit is takar ez a díj? 

Tavaly megjelent második lemezünkön szerepelt (ahogy az elsőn is) egy különleges felvétel, amely túlmutatott a gyerekzenekarok-, gyerekdalok hagyományos keretein. Ez a Mama című beszélgető dal, amely az elmúlásról szól. A megjelenéskor rengeteg interjút adtunk ezzel kapcsolatban, gyermekekkel foglalkozó szakemberek és pszichológusok is beszéltek és beszélnek azóta a dalról. Se előtte, se azóta nem nyúlt senki ehhez a témához a gyerekek perspektívájából (hova lesznek azok, akiket szeretünk és már nincsenek velünk?). Ezt az előzményt azért írtam le, mert a TAPS Díj odaítélésekor hivatkoztak a dalra, talán a Fonogram Díj jelölésünkben is benne lehetett. A hivatalos indoklás egyébként így szól:

“A Belvárosi Betyárok zenekar különleges és egészen egyedülálló helyet
tölt be a gyermekdalok világában”.
Novák Ferenc rendező koreográfustól vettük át a díjat a Győri Nemzeti
Színházban, szép este volt.

 

Nálatok hogy zajlanak az ünnepek? Mennyire lesz “betyáros”? 

A karácsony koncertekkel teli és emiatt nagyon sűrű lesz, illetve már az. Egész éven át tartó koncertkörúton vagyunk, a hazai koncertjeink
mellett idén hat országban volt turnénk, ezeket az interjú válaszokat épp Székelyudvarhelyről küldöm. Egyesült Államok, Svájc, Németország, Ausztria, Franciaország és most Erdély.

BeBe_sajtófotó2b

Hol találkozhat veletek a közönség? 

Az adventi fellépéseink a karácsonyi album lemezbemutató koncertjei. Annyira sűrű volt az év, hogy az sem volt biztos, hogy meg tud jelenni a Betyárok Karácsonya. Kalandos munka volt, a felvételek elkészültek szeptemberben, az utómunkák alatt egy háromhetes amerikai turnén
voltunk, onnan működtünk együtt a hangmérnökkel és a kiadóval. Végül összejött minden, és nem ez volt az egyetlen ilyen kalandunk. Az első lemezünk és klipünk megjelenésekor erdélyi turnén voltunk, hasonló digitális kapcsolattartással zajlott az utómunka.

December 21-én Győrben várjuk a családokat a Generációk Házában 16:00-tól karácsonyi jótékonysági koncertünkön, az év utolsó Belvárosi Betyárok fellépése pedig Óbudán lesz december 22-én a Fő téren 16:00-tól. Szeretettel várunk mindenkit, mindenhol!

 

image030

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása