Fel

Bemutatkozik a Totyizselé családi zenekar – új filmjeik már a mese.tv-n!

Képernyőfotó 2021-06-02 - 15.07.06

Bemutatkozik a Totyizselé családi zenekar – új filmjeik már a mese.tv-n!

Új animációs filmeket láthattok nemsokára a mese.tv csatornán – a Totyizselé családi zenekar dalai és a hozzátartozó klippek kerülnek műsorra. A zenekar egyik tagjával, az animációk készítőjével Zuzana Baranovával és Anett Kobákkal beszélgettünk.

 

 

 

Új zenekarként debütáltok a magyar gyerekzenei palettán – mit kell tudni rólatok? Meséljetek!

 

 

Anett, a húgom angol- és zenetanárként dolgozik egy prágai gimnáziumban és Oliver a férje, informatikai állása mellett könyvtár-, illetve reklámzenét ír és zenei producerként dolgozik. Én pedig marketingesként dolgozom egy cégnél, de grafikus előmúlttal rendelkezem.

 

Valódi családi zenekar vagytok, sok –sok gyerekkel. Mi inspirált benneteket, hogy belevágjatok?

 

Totyizsele_Kobák_család

 

Testvéremmel közösen kezdtük el a munkát, s főleg az első gyermekeink születése inspirált minket. Ahogy elsőszülött kislányaink növekedtek, egyre több gyerekzenét hallgattunk és amikor saját kis improvizált dalokat kezdtünk nekik énekelni, mint például a vicces kis fenékmosós dal, eszünkbe jutott, hogy ezekből akár igazi gyerekdalok is születhetnének.

 

A dalok mellé elkészültek az animációk is, a saját youtube csatornátok… nagy fába vágtátok a fejszéteket.

 

Igen, a youtube-on található gyerekdalok folytonos hallgatása után rájöttünk, hogy lényegében csak egy pár olyan zenekar és csatorna van, ami nekünk és gyermekünknek is tetszik. Ezért úgy döntöttünk megpróbálunk hozni valami újat a gyerekek világába.

 

Kezdőkép

 

Ez a munka csak szerelem, vagy komolyabb megélhetést is szeretnétek ebből? 

 

A kreatív alkotás szerelem mindannyiunk számára. Ez az, ami boldoggá tesz minket, legyen szó zenéről vagy épp vizuális alkotásról (festmény, fotózás, animáció, kreatív grafika).

A gyerekzene alkotásban az a jó, hogy azonnal látjuk (már a saját gyermekeink arcán), hogy mekkora örömöt lehet vele szerezni másoknak is. Ez már kétszeres szerelem és egyben óriási motiváló erő számunkra. 🙂

Persze hazudnánk, ha azt állítanánk, hogy nem vágyunk arra, hogy ebből egyszer akár meg is élhessünk. Már egy ideje arra fókuszálunk, hogy a könyvtárzene komolyabb megélhetést hozzon nekünk és a gyerekzene írása is ennek a részévé vált.

 

Hogyan készül el egy -egy dal, animáció? Meséljetek a munkafolyamatokról! 

 

image0

 

Anett megírja a szöveget és a zenét zongorán, majd Oliver fokozatosan hozzá írja a többi hangszert, felveszi őket az énekkel együtt és végül megkeveri és “masztereli”, hogy professzionális szintre emelje a dalok hangzását. Ezután következik a legfontosabb rész, a tesztelő fázis. 🙂 Meghallgattatjuk a gyermekeinkkel a zenét, ami eddig minden egyes alkalommal nagyon tetszett nekik. “Anya, játszd le még egyszer, még egyszer..” A tesztelő bizottság jóváhagyása után  Zsuzsi elkészíti az animációt, ami általában még egy-két hetet vesz igénybe. Mire elkészül a az egész anyag, a gyerekek már kívülről fújják a dalt. 🙂

 

Hogyan tovább? Mi lesz a következő dal? 

 

Következő dalunk egy angol interaktív dal lesz a testrészekről, ami reméljük megmozgatja es táncra buzdítja majd a gyerekeket.

Hiszen az eddigi visszajelzések is pozitívak, de egyelőre főleg az ismerőseinktől hallottunk véleményt. Izgatottan várjuk már a nagy közönség reakcióját is.

 

AK

 

Totyizselé zenekar facebook oldala: https://www.facebook.com/totyizsele123

 

Totyizselé youtube oldala: https://www.youtube.com/channel/UC1aKMzwq1CP1ZV4qS9CfbvA

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása