Fel

Bogyó és Babóca rajzfilm ősbemutató

Bogyó és Babóca rajzfilm ősbemutató

Két évtizede nem volt példa arra Magyarországon, hogy egy mesesorozatból televíziós gyermek rajzfilmsorozat készüljön. A munkálatok a végéhez közelítenek az M. Tóth Géza nevével fémjelzett KEDD animációs stúdióban, s az elkészült első néhány epizódot a nagyközönség előtt is bemutatják május 2-án, a Művészetek Palotájában.

 

Katicalány, csigafiú és órakakukk

 

Alig több mint egy éve, hogy Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány mesés kalandjai a KEDD animációs stúdió műhelyébe vezettek, hogy 26 részes rajzfilmsorozat készüljön belőlük. Bartos Erika méltán nagysikerű könyvsorozatának minden, eddig könyv alakban megjelent meséje megelevenedik ebben – s pár résszel még bővül is. Az ígéret szerint a televíziós premier idejére – ami idén szeptemberre várható – ezen újabb kis kalandok is olvashatóvá válnak.

 

A várakozás pedig természetesen fokozott, hiszen olyan mesekönyv-hősök kelnek életre a filmen, akik már eddig is sikert sikerre halmoznak. Az alkotói névsor pedig arra enged következtetni, hogy ez csak fokozódni fog: a főszereplő Bogyó és Babóca, a mesélő Pogány Judit, a zeneszerző Alma zenekar, az író Bartos Erika, s a rendező Krizsanics Antonin, illetve M. Tóth Géza, az Oscar díjra jelölt Maestro alkotója.

 

 

Kulisszák mögött, közönség előtt

 

A Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat első nyilvános vetítése a VI. Gyermekirodalmi Fesztiválon lesz. A vetítés előtt azonban a kulisszatitkokba is bepillantást nyerhet a közönség, hiszen Bartos Erika író, rajzoló és Péchy Görgy – a KEDD stúdió vezetője beszél a sorozat megszületéséről, a közös munkáról, a rajzfilmkészítés fázisairól. Hogy mennyire nem mindennapi: legalább húsz éve nem készült ilyen gyermek animációs sorozat Magyarországon!

 

Tévében majd szeptembertől lesz látható a sorozat, így a Gyerekirodalmi Fesztiválon a premiert hónapokkal megelőzve láthatja, aki eljön. Ráadásul élőben találkozhat Bartos Erikával, aki a vetítést követően dedikálja is a köteteit – például a legújabb, Bárányfelhők című, óvodásoknak szóló verses kötetét, avagy a gyurmaképekkel illusztrált Balaton című mesekönyves – dalos CD-t, amit az Alma zenekarral alkottak meg közösen.

 

 

A bemutató időpontja és a helyszíne: 2010. május 2. 13:00; Művészetek Palotája, Előadóterem.

 

 

Nyulász Péter

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása