Fel

Búcsú a Múzeumtól

szepmuv2

Búcsú a Múzeumtól

 

Igaz, nem véglegesen, „csak“ 3 évre, de a Szépművészeti Múzeum (átépítés miatti) zárva tartása sokunk számára nagyon hosszúnak fog tűnni. A 2015. február 15-i bezárás előtti egy hónapban a Múzeum mindent megtesz, hogy emlékezetes programokkal tovább növelje bennünk a hiányérzetet. pixel

 

pixelszepmuv3

A Szépművészeti Múzeum teljes gyűjteménye az épület rekonstrukciós munkálatai miatt 2015. február 16-ától előre láthatóan 2017. végéig zárva tart. A bezárás ideje alatt a Múzeum kiemelt műtárgyaiból rendezett kiállítás a Magyar Nemzeti Galéria épületében lesz látható. A Szépművészeti Múzeum Baráti Köre a zárástól függetlenül továbbra is változatos programokkal és kedvezményekkel várja a csatlakozni vágyókat. A kedvezmények a Szépművészeti Múzeum épületének felújítása alatt a Magyar Nemzeti Galériában vehetőek majd igénybe.

 

szepmuv4

2015. január 15. – február 15.

 

Változatos programokkal búcsúzik látogatóitól a február 15-én bezáró Szépművészeti Múzeum.

 

Január 15. csütörtök, 18.00 – 22.00

Múzeum+ Hódítók

A Szépművészetiben rendezett utolsó Múzeum+ estén körbeutazzuk a világot tengeren és szárazföldön, a gyarmatosítók útját követve. A vezető Jókuti András Világevő és Kiss Zoltán barista. Gyarmati teák, különleges kávék, afro-latin muzsika, egzotikus csokoládé és bor várja a tárlatvezetéseken megfáradtakat.

 

Január 17. szombat, 16.00 – 17.00

Színezz zenét Rembrandttal!

szepmuv2

Hagyományos családi napunkon a Mezítlábas Zenészek interaktív játéka szórakoztatja majd a gyerekeket és szüleiket – vetített képekkel és hangokkal.

A program ingyenes, előzetes jelentkezés nem szükséges.

 

Január 18. vasárnap, 16.00 – 17.00

Színt vallani: Rembrandttól Gauguinig. A szín szerepe a festészetben

Lajta Gábor festőművész tárlatvezetése az Állandó gyűjteményben

A program aznapi múzeumi belépőjeggyel látogatható. A tárlatvezetéseken 35 fő vehet részt, részvétel érkezési sorrendben. (Előzetes regisztrációra nincs lehetőség.)

 

Január 24. szombat, 16.00 – 17.00

Az absztrakt Rembrandt. A kortárs gyűjtemény Rembrandt tükrében Lajta Gábor festőművész tárlatvezetése Állandó gyűjteményben

A program aznapi múzeumi belépőjeggyel látogatható. A tárlatvezetéseken 35 fő vehet részt, részvétel érkezési sorrendben. (Előzetes regisztrációra nincs lehetőség.)

 

Január 31. szombat, 14.00 – 18.00

Megelevenedő korszakok – interaktív nyomozós játék

szepmuv7

A program során a látogatóknak a műalkotások segítségével kell egy rejtély nyomára bukkanniuk. Találkozhatnak különböző korszakok jellegzetes alakjaival, akik az életükről, az időszakról, és nem utolsósorban a műtárgyakról is mesélnek.

A programok aznapi múzeumi belépőjeggyel látogathatók.

 

Részletek:

10:30: Hová tűnt az életelixír? – interaktív nyomozós játék

 

Castellanus, a kastély dicső ura elveszítette egyetlen gyermekét, Dominikát. A Varázslónő életelíxírt főzött, hogy ennek segítségével a Hős, leszállva az Alvilágba, visszahozhassa a lányt. A fáradságos munkával, nehezen elkészített főzet azonban eltűnt!

 

A látogatók a műalkotások segítségével erednek a rejtély nyomába. 2 óra áll rendelkezésükre, hogy kikérdezzék a tanúkat és megfejtsék az esetet. A legpontosabb megfejtést adók jutalmat kapnak!

Eredményhirdetés: 13:00

 

13:00-15:15: „Öt percem a Tiéd”

A látogatók a tárlatvezetőket megszólítva 5 perc erejéig privát vezetésben részesülnek az egyiptomi és antik kiállításban, valamint a Képtárban.

 

15:30-17:30: Megelevenedő korszakok

A látogatók az egyes korszakok jellegzetes karaktereinek öltözékébe bújt színészekkel találkoznak, akik az életükről, a korról, és nem utolsósorban a műtárgyakról is mesélnek. Az egyiptomi sírépítő munkással, az athéni vázafestő-mesterrel, a XV. századi firenzei céhmesterrel és a XVII. századi holland polgárasszonnyal 15.30-kor, 16:00-kor, 16:30-kor és 17:00-kor van lehetőség találkozni a megfelelő kiállítási részben.

 

14:00-17:30: kézműves-foglalkozások

 

 

Február 14. szombat,19.00 – 02.00

Éjszaka a Múzeumban – Varázslatos jelmezbál Valentin-nap estéjén, ahol együtt búcsúzhatunk el Rembrandttól és múzeumtól.

Jegyek január közepétől vásárolhatók, korlátozott létszámban.

 

Február 15. vasárnap, 10.00 – 22.00

Szépművészeti FINISSZÁZS

Egész napos workshoppal, akusztikus koncertekkel, Rembrandt-operával és kortárs táncelőadással várja egész nap a Szépművészeti megújulása előtti utolsó látogatóit.

 

A programok aznapi múzeumi belépőjeggyel látogathatók.

 

 

szepmuv5

Szakköri foglalkozások

 

– Felnőtteknek

‘Kerameikos-tanfolyam’

Hétvégi kézműves-foglalkozások, különböző tematikával, alkalmanként 10:30-17:30-ig.
Bővebben >>

 

Iskolai osztályok részére

 

‘Látogatás az ókorban’

Kiállítási és kézműves-foglalkozások felsőtagozatosoknak és középiskolásoknak. Bővebben >>

‘Megelevenedik az ókor’

Ókori idegenvezetőkkel a kiállításon. Bővebben >>

 

szepmuv1

 

További részletek:

http://www.szepmuveszeti.hu/

www.szepmuveszeti.hu/baratikor

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása