Fel

Hókirálynő – a budapesti Bábszínházban

jegkiralyno2

Hókirálynő – a budapesti Bábszínházban

 

Új bemutatóval várja kis nézőit a budapesti Bábszínház. Ezúttal a Hókirálynő c. gyönyörű Andersen-mesét mutatják be. Február végén várják a 6 éves kor fölötti nézőket.

 

jegkiralyno1

„Messze északon, ahol mindent hó és jég borít, és annyira hideg van, hogy egy szempillantás alatt megfagy még a tűz is, ott élt káprázatos jégbirodalma közepén a Hókirálynő. De nem csak a birodalma volt jégből, hanem a szíve is. És volt neki egy tükre. Ez a tükör a legszebb zöldellő mezőt is főtt spenótnak mutatta, a legjobb embereket fertelmes arcúnak, s akinek csak egy szeplőcske aranylott az arcán, az is ragyásképűnek látszódott benne.”

Andersen klasszikus meséjében egy tükörszilánk fúródik Kay szemébe, így a kisfiú egy csapásra elfelejti korábbi életét és legjobb barátját, Gerdát. Északra megy a Hókirálynővel, a káprázatos jégpalotába, ahol nincs szeretet, nincs barátság, csak hideg tökéletesség. Gerda azonban utána indul, hogy kiszabadítsa. Útja egy különös országon, egy rablótanyán és végtelen hómezőkön vezet keresztül, míg megérkezik az örök tél birodalmába… De fel tudja-e olvasztani egy kislány állhatatos szeretete Kay jéggé fagyott szívét? Elhozhatja-e egyetlen virágzó rózsa a tavaszt?

 

jegkiralyno6

 

Hókirálynő

 

Író: Hans Christian Andersen

Színpadi adaptáció: Jevgenyij Svarc

Dramaturg: Gimesi Dóra

Bábok: Michac Gábor

Díszlet: Ondraschek Péter

Zene: Kiss Erzsi

Asszisztens: Bánky Eszter

Rendező: Fige Attila

 

Hókirálynő: Pallai Mara

Gerda: Spiegl Anna

Kay: Hoffer Károly

Tanácsnok: Kemény István

Nagyapa, 1. rabló: Beratin Gábor

Klaus, 2. rabló: Szolár Tibor

Király, 3. rabló: Hannus Zoltán

Rablómama: Blasek Gyöngyi

Elza, Rablólány: Mórocz Adrienn

Holló: Juhász Ibolya

Rénszarvas: Kovács Katalin

 

Bemutató: 2015. február 25., Színházterem

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása