Fel

Mire használhatjuk a joghurtot?

joghurt6

Mire használhatjuk a joghurtot?

 

joghurt2

Hajápolás

Azt tudtuk, hogy a joghurt kiváló bőrápoló szer, de igen jó hatással van a hajra és a fejbőrre is. Vegyünk egy natúr joghurtot és vigyük fel a hajunkra. Használhatjuk pakolásként is, ez esetben hagyjuk kb 20 percig a hajon, de hajbalzsamként csak masszírozzuk hajunkba és fejbőrünkbe, majd öblítsük le. A joghurt visszaadja hajunk természetes fényét és puhaságát, csökkenti a haj töredezettségét, megnyugtatja a gyulladt fejbőrt és csökkenti a hajhullást.

 

joghurt4

Bőrápolás

Joghurt az egyik legjobb természetes bőrradír kezünk és lábunk számára, de használhatjuk az egész testünkre is. Keverjük össze a joghurtot zabbal vagy szárított citrushéjjal, masszírozzuk gyengéd, de határozott körkörös mozdulatokkal a bőrbe, majd langyos vízzel öblítsük le. Használat után bőrünk sima és hidratált lesz.

 

Fogfehérítés

A fogfehérítő kezelések igen drágák, de miért is költenénk ilyesmire, ha joghurttal mi magunk is megtehetjük? Néhány héten keresztül minden nap dörzsöljük be a fogainkat joghurttal, majd hagyjuk kis ideig rajta. Meglátjuk, néhány hét elteltével fogaink csillogóan fehérek lesznek, köszönhetően a joghurtban található foszfornak és kalciumnak.

 

joghurt7

Enyhíti a leégést

A joghurt cinktartalmának köszönhetően segít megnyugtatni a kipirosodott, napégette bőrt. A hűs joghurtot kenjük vastagon az égett bőrre, s hagyjuk kb 20 percig rajta, majd öblítsük le hideg vízzel. De ha nem zavar minket a savanykás illata, csak töröljük le a felesleget, ami nem szívódott be a bőrbe, s nyugodtan hagyjuk hatni egész éjszaka. Meglátjuk reggelre az égett bőr megnyugszik.

 

 joghurt6

Ujjfesték gyerekeknek

Gondoltunk már arra, hogy joghurtot festékként használjunk? Köztudott, hogy a gyerekek szeretnek az ujjukkal festeni, miért ne készíthetnénk nekik festéket joghurt és ételfesték felhasználásával? Ezután nem kell aggódnunk, hogy a gyerekek megkóstolják a festéket.

 

joghurt1

Arcápolás

A natúr joghurt igen sok pozitív hatást gyakorolhat az arcbőrünkre. Nagyszerű hidratáló, segít ragyogóvá tenni a bőrt, eltünteti a szem alatti karikákat és csökkenti az öregedés hatásait. Sőt, felveszi a harcot a pattanások ellen is. Készítsünk maszkot joghurt, zab és méz keverékéből, masszírozzuk az arcunkba majd 10 perc után öblítsük le.

 

joghurt5

Mohakészítő

Minden felhasználási terület közül ez a legszokatlanabb. Ha van egy szobor vagy kőedény a kertünkbe, mely egy kissé kopottas és hangulatához jól illene egy kis moha, nosza fessük le a felületet joghurttal. Ha kellően árnyékos a hely meglátjuk, hamarosan elkezd majd mohásodni.

 

Plusz néhány ok

Most, hogy megismertük ezeket a kevésbé hagyományos felhasználási módokat, még egy-két okkal több, hogy mindig legyen a hűtőnkben néhány pohár natúr joghurt.

 

forrás: www.teunneped.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása