Fel

Cidrimókus meséi

cidrimokus

Cidrimókus meséi

 

Hogyan beszéljünk gyerekeinkkel olyan témákról, amelyek sokszor számunkra is kérdésesek, amelyek félelmet váltanak ki belőlük. Ezekben a gyereknevelési témákban igyekszik segítséget nyújtani a Babilon kiadó új sorozata – a Cidrimókus.

pixel

pixel

cidri1

 

Bemutatkozik Cidrimókus 

Vannak olyan témák, amelyek a gyermeknevelés során elkerülhetetlenek. Nem nagyon van olyan gyermek, aki életének valamely szakaszában ne kezdene el félni a sötéttől és ez kinél rövidebb, kinél hosszabb ideig tart. Azért, hogy minél könnyebb legyen átvészelni ezt az időszakot, érdemes sokat beszélgetni a gyerekekkel a témáról és bevethetünk különböző mesekönyveket is. Sok türelemmel és ötlettel segíthetünk a kicsiknek és nagyobbacskáknak a félelem legyőzésében. Mi nagyon örültünk, amikor megismerkedtünk a Babilon Kiadó Cidrimókus sorozatával, ahol a kedves mesekönyvekben egy aranyos mókus győzi le a félelmeit, szorongásait. A négy kötetből álló sorozat legújabb része, a Cidrimókus és a sötét című történet.

 

cidrisotet

Mesékkel a félelem ellen

A legtöbb kisgyermek fél az elhagyatástól, és ennek a jelenségnek gyakran nappal is látható jelei vannak. A piciknél az éjszakai rémült ébredésekért, és a nehéz visszaalvásért még a szeparációs szorongás a felelős általában. Az önállósodás folyamatában még inkább szüksége van a babáknak a szilárd érzelmi háttérre. Nekik még nincs kifejlett önbizalmuk, folyamatosan igénylik a fizikai jelenlétünket ahhoz, hogy ők maguk a saját kis útjaikon járhassanak.

Nagyobb gyermekeknél ez a félelem kitarthat egészen addig, míg érzelmileg éretté válnak, képesek mélyebben gondolkodni bizonyos dolgokról. Hozzáférhetnek olyan mesékhez, láthatnak olyan eseményeket, amelyek nappal érdekesek, viszont éjszaka félelmetessé válnak. A szülőkben pedig felmerül a kérdés, hogyan enyhíthetnek a sötétségtől való félelmen.

 

cidribarat

Tipp!

Cidrimókus és a sötét

Cidri sosem alszik. Az alvás rettentő ijesztő. Éjszaka támadnak ugyanis a rossz álmok, a kísértetek, a sárkányok és a pöttyszörnyek. Cidrimókus így hát mindenfélét kitalál, hogy ébren maradhasson éjszakánként. Ámde az alváshiánynak fura mellékhatásai vannak, amelyek közül a kimerültség a legkevesebb. És ha a fáradtság nem lenne elég: váratlanul megtudja, hogy ma éjszaka az összes álma – pontosabban rémálma – valóra válik! Hogy fogja átvészelni Cidrimókus az éjszakát?

Keressétek hát Cidrimókus kalandjait a könyvesboltokban, vagy rendeljétek meg itt: tessloff-babilon.hu !

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása