Fel

Tinik és a meditáció

medit3

Tinik és a meditáció

pixel

A tinikor hatásai felboríthatják a lelki egyensúlyt. Az orvosok és a vitaminok helyett válasszunk valami alternatív megoldást, mely akár egy életen át kísérő kikapcsolódássá válhat!

pixel

pixel
medit2

A tinédzserkor olykor problémás lehet, ez mindenki számára egy elfogadott tény. A mai tinédzserek azonban 5-8x nagyobb valószínűséggel szenvednek depressziótól, mint 50 évvel ezelőtt.

A mentális, egészségügyi probléma növekedésének oka egyelőre vitatott, de a betegség hatására egyre több szülő fordul az alternatív lehetőségek irányába, hogy segítsen gyermekének az egészséges fejlődésben.

 

medit1

A koncentrált figyelem

Mostanában a meditáció örvend nagy népszerűségnek, sokan gyakorolják, és a tinédzserek körében is nagyon sikeres. A mai gyerekek figyelme annyi felé szóródik szét, hogy nem is tudnak sokszor egy dologra koncentrálni. A tv, telefon, laptop, táblagép stb. által közölt impulzusok folyamatos kavalkádjában ez nem csoda. A meditáció többek között ebben is segít, hogy a tinik, (és akár kisebb gyerekek is) megtanuljanak egy dologra koncentrálni, és az összes többi impulzust pedig figyelmen kívül hagyni egy kis időre. A koncentrált figyelem elsajátítása az iskolában is sikereket eredményezhet.

 

medit3

A lélek ápolása

Ám a meditáció egyik legfontosabb ismérve, hogy megtanít saját magunkra figyelni minket. A tiniket sokszor elragadja az öltözködés, és a divatozás világa, és ezzel együtt elfeledkeznek saját magukról, belső hangjaikról, saját lelki erejük fejlesztéséről, ápolásáról.

A meditációs gyakorlatok ezekben az esetekben is nagy segítséget jelenthetnek. Sokszor nem is tudatosan kezdünk el jobban figyelni a megérzéseinkre.

 

medit4

A meditáció tananyag

A nagy sikerre való tekintettel az Egyesült Államokban, illetve az Egyesült Királyságban és még számos helyen az iskolai tananyag részévé vált a meditáció.A közvélemény szerint azokban az iskolákban, ahol a tantervek része a meditáció, sokkal kevesebb az agresszív megnyilvánulás, türelmesebbek, empatikusabbak, kiegyensúlyozottabbak a gyerekek.

A meditációt már nagyon régóta alkalmazzák depresszió, szorongás és más lelki probléma kezelésére. Ezek a gyakorlatok lehetőséget kínálnak a tinédzserek számára, hogy átvegyék az irányítást a stressz által okozott szorongások felett.

A serdülőkorban a gyerekek rengeteg új érzéssel, tapasztalattal találkoznak, melyeket tudni kell a helyén kezelni.

Igyekezni kell az érzelmi egyensúly megteremtésére, melyben a meditáció nagy segítség lehet. Nem csak azoknak ajánlatos, akiknek problémájuk van, hanem azoknak is, akik szeretnék megelőzni azokat.

 

forrás: kicsisziv.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása