Fel

Családi és ifjúsági programok a Müpában

mupa1

Családi és ifjúsági programok a Müpában

Szeptemberben már újra nyitja kapuit a Müpa, ahol sok-sok izgalmas gyerekprogram várja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Ideje előre gondolkozni, tervezni, amelyhez mi is nyújtunk egy kis segítséget. 

Üvegterem

MINIMATINÉ

mupa2

Lúdanyó meséi

Zenés árnyjáték Ravel zeneműve alapján

 2014. szeptember 13., 27. szombat 11.00

Az óvodásoknak és kisiskolás korúaknak szóló programon mesés történetek elevenednek meg Ravel varázsos zenéje és a hozzá társuló árnyjáték által.
Ajánlott életkor: 3-8 év

 

 2014. szeptember 20., szombat 11.00

Üvegterem

HANG-SZER-SZÁM

Utazás Symphoniába – A vonósok

mupa6

Dráfi Kvartett

Közreműködik: Körmendy Zsolt – műsorvezető

A klasszikus zene és a szimfonikus zenekar jellemző hangszínét és legnagyobb létszámú csoportját a vonós hangszerek, a hegedű, a brácsa, a gordonka és a nagybőgő adják. Velük ismerkedhetnek meg a hallgatók szakértő muzsikusok segítségével.

Ajánlott életkor: 8-12 év

 2014. szeptember 20., szombat 16.00. és 17.15

Üvegterem

Évadnyitó Ringató

Zenés foglalkozás kisgyermekeknek

mupa4

A népdalok, mondókák, együttes éneklés és játszás lehetőségét kínálja gyermekek és szüleik számára az országosan ismert és méltán népszerű zenés foglalkozás.

 

Ajánlott életkor: 0-3 év

2014. szeptember 15., 22., 29. hétfő 10.30

Lépcsőterem

Tesz-vesz muzsika

mupa5

Hétköznapi tárgyak (törölköző, sál, csipesz, gomb, fakocka) kreatív felhasználását ötvözi mindennapos élethelyzetek (öltözés, fürdés, teregetés) felidézésével a dalos, mondókás játékos foglalkozás.

 Ajánlott életkor: 1,5-3 év

 2014. szeptember 28., vasárnap 11.00

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

MATINÉKONCERTEK

A varázsfuvola

mupa3

Mozart Varázsfuvolája minden idők egyik legnépszerűbb és leggyakrabban játszott operája. Ez a koncert játék lesz, mivel rendhagyó módon nemcsak Tamino és Pamina egymásra találásának, a jó és a gonosz harcának történetével ismerkedhet meg a közönség, hanem bepillantást nyerhet abba is, hogyan jön létre egy ilyen előadás, amely zene, ének, színészi játék, díszletek tökéletes összhatására épül. A zenekar, a karmester, az énekesek és a rendező bemutatják azt a nagyon összetett és izgalmas munkafolyamatot is, amely során felkészülnek a darab bemutatására, és amelynek végén felgördül a (képzeletbeli) függöny, s felcsendül Mozart műve.

 

Ajánlott életkor: 10-14 év

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása