Fel

Csoda és egészség

100 csoda

Csoda és egészség

A 100 csoda című interaktív kiállítás már önmagában is élmény, de a mostani hétvégén még fontosabbá varázsolják a kiállítást. A fantasztikus magyar találmányok mellett most az egészség kapja a főszerepet. Legmodernebb orvosi műszerek, játszóház és környezettudatos nevelés, ezek a hétvége mottói.

100 csoda

Aki nem ismerné a 100 csoda interaktív kiállítást www.100csoda.hu, annak egy pár szóban most bemutatnánk. A szervezők kimondottan magyar találmányokat mutatnak be, összesen százat. A legújabb hazai fejlesztések között szerepel a térben lebegő kép, a gyümölcskávé, a mágnesfal és további érdekességek. A kiállított tárgyak nemcsak megtekinthetők, hanem ki is próbálhatók, azzal a céllal, hogy a látogatók maguk jöjjenek rá, milyen fontos egy-egy csoda hasznossága, működése.

Első a megelőzés

Joggal kérdezhetnénk, hogy ma már az egészség is csoda? S valóban sokaknak kihívás megőrizni egészségüket, ép vérrendszerüket, kiváló vércukorszintüket és még sorolhatnám napjaink betegségeit. Április 9 – 11. között kiemelt figyelmet kap az egészség, a prevenció. S, hogy ne rugaszkodjunk el messzire a modern találmányoktól, természetesen itt is a legmodernebb orvosi műszerek segítségével végeznek felméréseket. Programok, a teljesség igénye nélkül: az Arteriográf az érelmeszesedés korai felismerésében segít, a Sonoterápia az érszűkület ellen jelent gyógyító lehetőséget. Az alig 10 perces antioxidáns és szabadgyök mérés a szervezet védekezőképességének állapotáról ad átfogó képet, sőt a látogatók részt vehetnek a legmodernebb testsúly összetétel vizsgálaton is.

Gyerekprogramok Cimborákkal

Az egészséges életmódot nem lehet elég korán elkezdeni, erre hívja fel a figyelmet a szombatonkénti játszóház, melyet a nagyhírű Cimbora csapata tart. Mesevár, Mátyás király óriáskirakója, ügyességi játékok és maszkkészítés. Emellett vasárnap is folyamatosan várják a gyerekeket, ekkor a környezettudatos játszóházban, ahol logikai játékokat, memória fejlesztőket próbálhatnak ki. A szervezők célja, hogy az ide látogató gyerekeknek még jobban elmagyarázzák, megmutassák s megtanítsák a környezettudatos viselkedést.

Almásy Katalin

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása