Fel

Dunakanyar az interneten

Dunakanyar az interneten

A Dunakanyar természeti, kulturális kincsei országunk kiemelkedő jelképei közé tartoznak. A turisztikai szempontból is fontos régió közel 75 településének összefogó, kulturális, természeti kincseit, programjait bemutató honlap kialakítását tervezi a www.dunakanyaraktív.hu

 

Dunakanyar az interneten

 

A szeptemberben induló www.dunakanyaraktiv.hu szerkesztői olyan honlapot kívánnak létrehozni, ahol bemutatásra kerülnek a Dunakanyar természeti és kulturális értékei, rendezvényei és közel 75 települése. Az aktív turizmus szerelmeseinek a Dunakanyarban kiemelkedő minőségű szolgáltatók, helyszínek, programok naprakész összehangolásával segít kirándulásokat, túrákat szervezni, dunakanyarbeli programokhoz pedig ötleteket gyűjteni. Mindezt a gyermekes családok igényeinek figyelembevételével: gyerekbarát szállások, túraútvonalak, éttermek és egyéb szolgáltatások is szerepelnek majd honlapunkon.

 

Bár igen sok információ megtalálható az interneten a régióról, eddig még nem született olyan átfogó oldal, mely az összes településre, azok kiemelkedő helyszíneire, a régió kulturális, természeti központjaira is kiterjedő információval rendelkezne. A szerkesztők célja, hogy a több mint 400 tervezett partnerrel együttműködve bemutassák a régióban fellelhető települések, uticélok, programok, teljes spektrumát. A szerkesztők továbbá tervezik az éppen aktuális témák részletesebb bemutatását is.

 

 

Sokoldalú tájékoztatás

 

A dunakanyaraktiv.hu olvasói több mint 23 témakörben tájékozódhatnak az oldalról napi frissítésekkel. Ilyenek például:

– turisztikai gyűjtemények (szállás, menetrendek, turistautak, éttermek – ezek osztályozása olvasói segítséggel)

– közösségi oldalak (fotópályázatok, blogok)

– programok (családosoknak, városnézőknek, fesztiváljáróknak)

– sport/túra lehetőségek (sportesemények, versenyek, túrák időpontjai, helyszínei, távok, útminőség stb.)

– természettár (vadasparkok, tanösvények, erdészetek hírei, olvasók beszámolói ezekről)

– gyerekbarát helyszínek, programok, túrák, éttermek stb.

– 70 Dunakanyarbeli település, valamint a csodálatos táj fotói, leírása

 

 

Kiemelt turisztikai uticél

 

A Balatoni és Budapesti Régió után a Közép-Dunavidéki Régió (benne a Dunakanyar) a legnépszerűbb belföldi turista célpont: csak Visegrádra évente közel 900 ezren látogatnak el, Esztergomban egy millió feletti a turisták száma. Számtalan megvalósult és tervezett idegenforgalmi fejlesztés mutatja, hogy felébredt Csipkerózsika álmából ez a régió is. Ehhez ugyanakkor elengedhetetlen egy átfogó internetes megjelenés, melyre most a dunakanyaraktiv szerkesztői vállalkoznak.

 

A honlap teljes tartalma ősztől tekinthető meg, hiszen csak az előzőleg kiküldött kérdőívek kielemzése után lehet olyan honlap tartalmat összeállítani, mely figyelembe veszi az Olvasók, azaz a régióban élők, illetve ide ellátogatók igényeit is. A honlap szerkesztői remélik, hogy a leendő Olvasók jobban megismerik és megszeretik a Dunakanyar szépségeit és programjait a honlapon keresztül.

 

 

Szűcs Dóra

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása