Fel

Kutyavilág a vásznon

Kutyavilág a vásznon

Nagy kutya, kicsi sztori – így is lehetne jellemezni a nemrég bemutatott Marmaduke, a kutyakomédia című filmet. A hatalmasra nőtt dán dog története egy újabb darabja a kutyák-macskák filmek sorozatának. A családi mozit igazi esős napokra ajánljuk.

 

Marmaduke –univerzum

 

Sokáig gondolkoztam, hogy honnan ez a kimondhatatlan, kicsit fura név. Miért nem lehetett ezt a kutya nevet magyarosítani? Aztán kiderült, hogy e film mögött bizony komoly múlt áll. No nem nálunk, hanem természetesen a tengeren túl. Újság-képregény formában már évek óta olvashatják Amerikában a nagyra nőtt kutya-történetet, amelyet 1954-ben kezdett el rajzolni Brad Anderson. Így már jobban érthető, hogy miért volt fontos, hogy elkészüljön ez a kutya élőszereplős nagyjátékfilm.

 

 

 

Kutya világ

 

A film története teljesen egyszerű: a család új városba költözik, ahol mindenkinek meg kell találnia a helyét, gyereknek és kutyának egyaránt. A kutya sztori itt teljesedik ki, mikor Marmaduke belekeveredik a helyi kutyamaffiába, s megpróbál az alfa hím helyére lépni. S míg a nagyra nőtt kutya jól szórakozik, addig a család feje elveszti állását, miközben hősiesen megmenti a kutyája életét. A történet egyszerűsége mellett a kutyák szájmozgása talán a legtökéletesebb a filmben, ám egy-egy kutyapoén mellett sajnos hiányoznak a helyzetkomikumok, pedig ez a hatalmas dán dog már a nagysága miatt is megalapozhatta volna a film komikus vonalát. A kissé komolykodó történetet sajnos a kicsik nem nagyon értik, pedig ez a családi mozi kiváló lehetne a legkisebbeknek is.

 

 

Kutyaüdvözlet a neten

 

Aki viszont továbblép a film hiányosságain, annak ajánlom a Marmaduke eredeti amerikai honlapját, ahol egy kiváló játékra biztatják a nézőt. Eredeti, egyedi üzenetet küldhetünk barátainknak, ha a megadott helyre beillesztjük saját képünket, majd kiválasztjuk a számukra legszimpatikusabb kutya vagy macska szájat és máris indulhat az igazi kutyakomédia. Kisfilm, üdvözlő üzenet is készülhet az oldalon, amelyhez jó szórakozást kívánunk.

 

 

 

Almásy Katalin

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása