Fel

Egy baba születése

baba2n

Egy baba születése

 

Az internet hemzseg a szebbnél-szebb írásoktól, képektől és filmektől, amelyek mind a szülés és a születés csodáját mutatják be. Azonban kevesen beszélnek a bajbajutottakról…

pixel

pixel

 

baba3

A sok fájdalom, a kimerültség és a véget nem érő erőfeszítések ellenére a nők nagy része úgy nyilatkozik a szülés fogalmáról, mint az életük legnagyobb csodájáról. Ilyenkor sajnos kevesen gondolnak azokra a szülőkre, akik már az újszülött első perceiben szembesülnek egy betegséggel, ami akár az egész életüket megváltoztathatja.

A terhesség során a modern technikának köszönhetően már számos olyan elváltozást, betegséget ki lehet szűrni, amelyek nagyban befolyásolják a leendő család életét. Néhány évtizeddel ezelőtt azonban nem volt még olyan fejlett az orvos tudomány, hogy a már számunkra alapvetőnek vélt problémákat észrevegyék.

Azonban sajnos még a mai napig is előfordulnak olyan esetek, amikor genetikai, vagy rákos eredetű megbetegedéssel kell megküzdenie egy babának vagy egy kisgyermeknek.

A statisztikák szerint minden 20. kisbaba születik genetikai rendellenességel vagy olyan rákos megbetegedéssel, amely halált okozhat kb. 14 éves korukon belül. Az Ausztráliai Tudatos Gyermekorvoslási Intézet készített egy kis filmet, melyben erre a problémára, élet jelenségre próbálja felhívni az emberek figyelmét.

 

baba1

Céljuk, hogy fokozott figyelmet és támogatást szerezzenek azoknak az orvosoknak és tudósoknak, akik gyermekkori betegségek kezelésén, megelőzésén dolgoznak. Sajnos a társadalom hajlamos nem tudomást venni az ehhez hasonló témákról, mert addig senki nem tudja igazán átérezni, amíg meg nem történik vele.

Ez a videó rendkívül húsbavágóan de mégis nagyon “finoman” mutatja be a problémát és abban reménykednek, hogy az internet nyújtotta szélessávnak köszönhetően hamar kiváltja a kívánt hatást.

Természetesen a már bajbajutott családokon, az összetört szívű anyukákon és apukákon már nem minden esetben tudnak segíteni, nem beszélve azokról a csöppségekről, akik egész életükben küzdenek a maguk betegségével. De ez a maréknyi ember, egy szebb és biztonságosabb jövő érdekében töretlen hittel és alázattal dolgozik a helyzet javításán, a betegségek csökkentésén.

A kis film ajánlott mindazok számára, akik már a hétköznapok örvényében elfelejtkeznek hálát adni a sorsnak az egészséges életükért. Azoknak, akik megtapasztalták már az ehhez hasonló tragédiák egyikét és szeretnének hinni abban, hogy egyszer ez majd megváltozik. Végül de nem utolsó sorban pedig ajánlott azoknak a családban gondolkozó embereknek, akik le tudják vonni a következtetést, hogy mi a legfontosabb tényező, ha a család alapítás témájáról beszélgetünk. Teljesen mindegy, hogy fiú lesz-e vagy lány, hogy lesz-e azonnal gyerekszobája, vagy a szülők hálójában lesz az ágya. A legfontosabb az, hogy egészséges legyen és szeretetben éljen.

 

forrás: www.kicsisziv.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása