Fel

Egyedi ötlet, különleges ajándék

rozsa2

Egyedi ötlet, különleges ajándék

Ünnepi alkalmakkor, különösen hölgyek számára természetes dolog virágcsokrot ajándékozni. De mi van, ha szeretnénk magunk készíteni az ajándékot, vagy egyszerűen szeretnénk valami fantáziadúsabbat kitalálni egy csokor virágnál?

 

rozsa1

Több mint virágcsokor

 

Használhatunk oázist, a kompozíció elkészítéséhez, esetleg tehetünk bele gyümölcsöt is, és ami a legjobb benne, hogy saját magunk is el tudjuk készíteni.

 

Szív készítése

Vörös rózsával bármikor levehetjük kedvesünket a lábáról, s ha mindezt szív alakúra készítjük és megbolondítjuk néhány szem eperrel is, biztos a siker.

 

Mire lesz szükségünk?

 

lepes1

Szív alakú oázis – virágboltban több méretben kapható

Vörös rózsa – az oázis méretétől függ, hogy hány szálra lesz szükség

Eper

Szalál ágak – virágboltban kapható

Dekor gombostű – virágboltban vagy hobbi boltban kapható

Vékony drót

Fogpiszkáló

Keskeny piros szalag

 

Elkészítése:

 

lepes2

Az oázist áztassuk vízbe kb. fél órára. Fontos, hogy akkora edénybe tegyük, amiben el tud süllyedni, de ne nyomjuk a víz alá, hagyjuk, hogy fokozatosan szívja meg magát. Így elkerülhető, hogy a közepe száraz maradjon.

 lepes3

Vágjuk a rózsák szárát rövidre. Ha a fejeket tövig szúrjuk az oázisba, biztos, hogy stabilan fognak állni, ezért a szárak hosszúságát úgy határozzuk meg, hogy kicsivel rövidebbek legyenek, mint az oázis vastagsága.

 

lepes4

 

Gondolatban felezzük meg a szívecskét függőlegesen, és az egyik felébe tűzzük bele a rózsafejeket szorosan egy más mellé, míg ki nem töltik a szív felét. Nagyobb fejű rózsákkal hamarabb végezhetünk, de vigyázzunk, nehogy túl nyílott legyen és gyorsan elhervadjon.

 

lepes5

 

Ezután a szalál ágakról vágjuk le a leveleket. Azért jó választás a szalál, mert szép szabályos, üde, zöld levelei vannak, melyek kissé merevek, így szépen állnak majd, nem fogna ide-oda konyulni.

 

lepes6

 

Cipzár szerűen elrendezve és gombostűvel rögzítve borítsuk be az oázis oldalát a levelekkel, úgy, hogy kissé fedjék egymást, így biztos nem fog kilátszani az oázis oldala. Ezután borítsuk be a szív még üres felét is szalállal.

 

lepes7

 

Szúrjunk minden szem eperbe egy-egy fogpiszkálót és azzal tűzzük bele az oázisba. Mivel az eprek nem olyan szabályosak mint a rózsafejek, jó, hogy előzőleg zölddel borítottuk az oázist, így nem fog látszani az eprek közti résekben.

 

lepes8

Ha mindezzel végeztünk, már csak egy kis díszítgetés van hátra. A levágott rózsaszárakat vágjuk kb 3-5 cm-es darabokra és kettesével drótozzuk össze, majd kössük át keskeny piros szalaggal, kössünk rá pici masnit és a dróttal szúrjuk a szív oldalába.

( ez a mozzanat elhagyható )

 

lepes9

 

Ezután már nincs más dolgunk, mint hűvös helyre tenni az alkotásunkat, míg az ünnepelt meg nem érkezik. Meglátjuk, fergeteges sikert fogunk aratni.

Mint láthatjuk, csak első ránézésre tűnt nehéznek a megvalósítás, de türelemmel bárkinek sikerülhet, férfiak is bátran megpróbálhatják maguk elkészíteni ezt a különleges és dekoratív ajándékot.

 

Tipp

Ne feledjük, meleg lakásban az oázis könnyebben elveszti a nedvességtartalmát, ezért két naponta öntsünk rá egy kis vizet, hogy ne száradjon ki.

 

forrás: www.teunneped.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása