Fel

Elfogyott, újranyomtuk!

mogradi0

Elfogyott, újranyomtuk!

Nógrádi Gergely népszerű ifjúsági regényeinek újranyomásai ismét kaphatók a könyvesboltokban.

 

pixel

pixel

 

 

misuNógrádi Gergely – Hajba László: Misu és a piros kenu

A csöpp bagolyfióka, Guszti messzire téved a családi fészektől. Misu megtalálja, és úgy dönt, visszaviszi a szüleihez. Az ám, de a fióka otthonát, a rejtélyes Bagolytanyát lehetetlenség száraz lábbal megközelíteni. Ezért aztán Misu és barátai, életükben először, elindulnak a folyón egy kenuval – és persze Gusztival.
Vajon sikerül-e eljutniuk a sűrű bozóttól ölelt, rejtélyes Bagolytanyára?

A csodakosaras című könyv nagy sikerű szerzőpárosa, Nógrádi Gergely és Hajba László ezúttal a barátságról, az állatok iránti felelősségünkről, és az egyik legősibb és legkedveltebb sportról, az evezésről mesél a gyerekeknek.

Terjedelem: 104 oldal
Méret: 155 x 220 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 1990 Ft
ISBN: 978 963 4030 23 2

 

 

vauNógrádi Gergely: Vau!

Titokzatos okai lehetnek annak, ha egy tizenkét éves fiú egyik percről a másikra kutyává változik! Ha hirtelen szőrcsomót tapint a nyakánál, pamacsos mancs bújik ki a tenyeréből, és hipp-hopp hatalmasra nőnek a fülei! De milyen varázslatos erők állhatnak az egyszerre hátborzongató és mulatságos átváltozás mögött? Együtt izgulhatjuk és nyomozhatjuk végig Palival a regényt, amelyet 2010-ben az évtized ötven legjobb gyerekkönyve közé választottak az olvasók és a kritikusok.

Terjedelem: 136 oldal
Kötés: Keménytábla
Ár: 1990 Ft
ISBN: 978 963 4032 41 0

 

 

 

nyauNógrádi Gergely: Nyau!

Hogy kerül egy árva afrikai gyerek egy magyar családhoz? Hogyan illeszkedik be a koromfekete lány Szilasék életébe? Miért rabolják el néhány nappal az érkezése után? Szövődhet-e igazi szerelem egy fekete lány és egy fehér fiú között, akik eleinte ki nem állhatják egymást? Nógrádi Gergely Vau! című sikerkönyve egy generáció kedvence lett, és most itt a varázslatos folytatás!

Terjedelem: 148 oldal
Méret: 145 x 1215 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1990 Ft
ISBN: 978 963 4032 40 3

 

 

Klassz! – sorozat

Az, hogy egy iskolában kötelező az Egri csillagok, nem meglepő – a legtöbben így találkoztunk Gárdonyi Géza regényével. De egyre több helyen Nógrádi Gergely újramesélt kiadását adják fel, így senki nem panaszkodhat, hogy hosszú vagy unalmas lenne a feladat.
Mi lenne, ha a kötelező olvasmányok izgalmas kalandregények lennének? Mi lenne, ha a magyar irodalom fontos köteteiben nem régies szavakkal és tájleírásokkal kéne küzdeni, hanem mai nyelven, könnyen olvasható kiadásban kerülnének a diákok kezébe? És mi lenne, ha mindez válogatott, eredeti részletekkel lenne gazdagítva, hogy a teljes élményt adja a szöveg? Nógrádi Gergely Klassz!-sorozata erre vállalkozott – újrameséli a legklasszabb kötelezőket, hogy azok továbbra is generációk kedvencei maradjanak.

 

 

egriNógrádi Gergely: Az egri csillagok – Klassz! 1.

Nemzeti történelmünk dicsőséges helyszíne az egri vár, amelynek 1552-es ostroma során kétezer hazaszerető ember győzedelmeskedett kétszázezer könyörtelen idegen támadó felett. Hiába a múló idő, Bornemissza Gergőék legendája minduntalan bűvkörébe vonja az épp felnövekvő nemzedékeket. Ám az Egri csillagok nem csupán a magyar emberek kedvenc olvasmánya: Gárdonyi Géza is a legjobb művének tartotta a sodró lendületű regényt.

A Manó Könyvek Klassz!-sorozatában Nógrádi Gergely az eredeti cselekményt követve, ám rövidebb formában meséli újra a klasszikus irodalom gyöngyszemeit, azzal a céllal, hogy a remekművek a mai fiatalok számára is érthető és szerethető olvasmányok legyenek. Ugyanakkor a kiadó nemcsak a nagy nemzeti legendák megismertetéséért, de az értékes írói örökség megóvásáért is síkra száll: a sorozat köteteit számos, az eredeti regényekből kiemelt szövegrészlet gazdagítja.

Terjedelem: 272 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1290 Ft
ISBN: 978 615 5385 67 4

 

 

koszivuNógrádi Gergely: A kőszívű ember fiai – Klassz! 2.

Jókai Mór, a nemzet mesemondója mélyen hitt a forradalomban. Részt vett a 12 pont megfogalmazásában, és 1848. március 15-én este ott volt a Nemzeti Színház ünnepi előadásán. Más aligha írhatta volna hát meg a hazaszeretet legnagyobb magyar regényét, A kőszívű ember fiait.

A Manó Könyvek Klassz!-sorozatában Nógrádi Gergely az eredeti cselekményt követve, ám rövidebb formában meséli újra a klasszikus irodalom gyöngyszemeit, azzal a céllal, hogy a remekművek a mai fiatalok számára is érthető és szerethető olvasmányok legyenek. Ugyanakkor a kiadó nemcsak a nagy nemzeti legendák megismertetéséért, de az értékes írói örökség megóvásáért is síkra száll: a sorozat köteteit számos, az eredeti regényekből kiemelt szövegrészlet gazdagítja.

Terjedelem: 240 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1290 Ft
ISBN: 978 615 5385 68 1

 

 

szentpeterNógrádi Gergely: Szent Péter esernyője / Különös házasság – Klassz! 3.

Nógrádi Gergely: Szent Péter esernyője / Különös házasság A Szent Péter esernyője és a Különös házasság című regények Mikszáth Kálmán életművének talán legjelentősebb és legnépszerűbb alkotásai, mindkettő élvezetes, fordulatos. izgalmas cselekményű olvasmány, melyek méltán emelték a ,,nagy mesélőt” halhatatlan szerzőink sorába.

Terjedelem: 256 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1290 Ft
ISBN: 978 963 4030 48 5

 

 

 

legyjoNógrádi Gergely: Légy jó mindhalálig – Klassz! 4.

Nógrádi Gergely: Légy jó mindhalálig! A Légy jó mindhalálig Móricz Zsigmond egyik legjelentősebb és legnépszerűbb műve. A híres társadalmi regény Nyilas Misi, debreceni kollégiumi diák történetén keresztül ad hiteles korrajzot. Móricz főhőse – akit az író egykori önmagáról mintázott – úgy tanulta édesanyjától, hogy az embernek egyetlen feladata van az életben: mindhalálig jónak lenni. Csakhogy csalódnia kell, hamarosan ugyanis kiderül számára, hogy a felnőttek bizony se nem jók, se nem tiszta szívűek. Ugyanakkor Nyilas Misi arra is rádöbben: sosem szabad feladnunk annak a reményét, hogy ezen változtathatunk!

A Manó Könyvek Klassz!-sorozatában Nógrádi Gergely rövidebb formában írja újra a klasszikus irodalom néhány gyöngyszemét, azzal a céllal, hogy a mai fiatalok számára is könnyen befogadható, szerethető olvasmány legyen. A sorozat köteteinek különlegessége, hogy az eredeti regényekből kiemelt szövegrészleteket is tartalmaznak, segítve ezzel a művek iskolai feldolgozását.

Terjedelem: 256 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1290 Ft
ISBN: 978 963 4030 49 2

 

 

aranyemberNógrádi Gergely: Az aranyember – Klassz! 5.

Timár Mihály teljesíti egy gazdag basa utolsó kívánságát: megmenti a lányát és a vagyonát, majd úgy lesz dúsgazdag kereskedő, hogy magához veszi a basa kincseit. Timár csaló? Feleségül veszi a basa lányát, így visszakerül a vagyon jogos tulajdonosához. Timár arany ember? Szerelembe esik egy másik nővel, ám erről nem szól a feleségének. Timár csaló? Megszökik otthonról, és elbújik egy szigeten… Jókai legkedvesebb regényének modern, könnyen olvasható változatából kiderül, hogy Timár valójában arany ember vagy csaló?

A Manó Könyvek Klassz!-sorozatában Nógrádi Gergely rövidebb, illetve prózai formában írja újra a klasszikus irodalom néhány gyöngyszemét, azzal a céllal, hogy a mai fiatalok számára is könnyen befogadható, szerethető olvasmány legyen. A sorozat köteteinek különlegessége, hogy az eredeti regényekből kiemelt szövegrészleteket is tartalmaznak, segítve ezzel azok iskolai feldolgozását.

Terjedelem: 270 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1290 Ft
ISBN: 978 963 4032 29 8

 

 

homeroszNógrádi Gergely: Odüsszeia – Klassz! 6.

A Homérosznak tulajdonított nagyszerű eposz, az Odüsszeia, Ithaka királyának, Odüsszeusznak a trójai háborúból való viszontagságos hazatérését meséli el, úgy, hogy személyében közben megismerhetjük a kor ideálját: az okos, kíváncsi, leleményes és bátor hőst.

A Manó Könyvek Klassz!-sorozatában Nógrádi Gergely rövidebb, illetve prózai formában írja újra a klasszikus irodalom néhány gyöngyszemét, azzal a céllal, hogy a mai fiatalok számára is könnyen befogadható, szerethető olvasmány legyen. A sorozat köteteinek különlegessége, hogy az eredeti művekből kiemelt szövegrészleteket is tartalmaznak, segítve ezzel azok iskolai feldolgozását.

Terjedelem: 272 oldal
Méret: 129 x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1290 Ft
ISBN: 978 963 4032 28 1

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása