Fel

Eltáncolt mesék – családi sorozat

pletykas2

Eltáncolt mesék – családi sorozat

 

A Hagyományok Házának 2013-ban indult sorozata felhőtlen szórakozást ígér a család minden tagja számára. A néptáncos elemekből építkező gyermekelőadások a mesék birodalmába repítik a nézőket, az előadást követő kézműves foglalkozás és táncház pedig közös szórakozásra ad lehetőséget. Az előadások időtartama 60-70 perc, a műsor utáni foglalkozások 45 percesek.

pixel

pixel

Időpont: 2016. március 19. (szombat), 11:00

Helyszín: Hagyományok Háza, Színházterem (1011 Budapest, Corvin tér 8.)

 

pletykas3

Pletykás asszonyok
Pergő Hagyományőrző Együttes

Minden faluban van egy pletykás asszony. Legalábbis a többi asszony férje szerint csak egyetlen, az pedig mindig a más felesége. A saját feleségét egyik férj sem tartja pletykásnak. Van egy ember a mi falunkban, a Hortobágy szélén, aki bebizonyítja, hogy minden asszony szereti vinni a szót, nem csak az ő felesége. Hogyan tudja ezt bebizonyítani? Úgy, hogy ért az állatok nyelvén.

 

pletykas1

Családi előadás-sorozat a Hagyományok Házában

Dramatikus előadásaink az évkör jeles alkalmainak, a kapcsolódó szokáskörnek bemutatását célozza, olyan vérbő, vidám módon, ahogyan ez a magyar népi hagyományokban valóban jelen volt. Az előadások interaktív jellegűek, azokba a közönség szervesen bekapcsolódhat, nem csak nézőként élvezheti, de akár játszóként a színpadon is közrejátszhat a történet bonyolításában. Dramatikus előadásainkban is szerepet kap a muzsika. Az évkört követve megjelenik a farsang, húsvét, vásár és cselédfogadás, pünkösd, szüret, Szent Márton nap, advent.

 

A műsor időtartama 40 perc, utána kézműves-foglalkozást tartunk. Óvodai és iskolai csoportok jelentkezését is várjuk.

 

http://www.hagyomanyokhaza.hu/oldal/12324/

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása