Fel

Európai díjat hozott az egyszervolt.hu “Világjáró” játéka

Európai díjat hozott az egyszervolt.hu “Világjáró” játéka

Az oktató-készségfejlesztő játékok európai viadalán egy erős mezőnyben, a 40 ezer euró alatti költségvetésű projektek csoportjában második lett az Egyszervolt.hu “Világjáró játéka”. Más magyar játékfejlesztők is eredményeket értek el az 1. Európai Komoly Játékok Versenyén, amelyet májusban hirdetett meg a Román Elektronikus Ipar és Szoftver Szövetség (ARIES) az Európai Unió LUDUS projektjén belül.

A játék komoly dolog

 

Az 1. Európai Komoly Játékok Versenyt májusban hirdette meg a Román Elektronikus Ipar és Szoftver Szövetség (ARIES) az Európai Unió LUDUS projektjén belül. A verseny célja, hogy erősítse a komoly játékok szerepét az oktatásban, illetve a regionális fejlődésben. A versenyre nemcsak cégeket, szervezeteket, hanem magánszemélyek jelentkezését is várták. A díjazott pályaműveket egy ünnepélyes rendezvény keretében egy nemzetközi konferencia részeként mutatták be a görögországi Ioannina városában, 2010. július 8-án.

A pályaműveket négy kategóriában zsűrizték: “Legjobb nem-professzionális oktató játék”; “Legjobb oktató játék-ötlet / koncepció”; “Legjobb alacsony költségvetésű professzionális játék”; “Legjobb magas költségvetésű professzionális játék”. Az elbírálás során olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az oktatási és játékdesign minősége, a játszhatóság, a technikai kivitelezés, illetve a játékban felvetett probléma relevanciája.

 

Második helyezést ért el az Egyszervolt.hu “Világjáró” című játéka az 1. Európai Komoly Játékok Versenyen a 40 ezer euró alatti költségvetésű professzionális játékok kategóriájában.

A “Világjáró” a Google Maps szolgáltatására épül: a diákok négyféle játékmódban ismerkedhetnek meg a világ országaival, városaival, nevezetességeivel. A program különlegessége, hogy bárki készíthet további feladatokat hozzá egy felhasználóbarát szerkesztő felület segítségével. A játék így végtelenül bővíthető földrajzi, történelmi feladványokkal. A program ingyenes elérhető az egyszervolt.hu oldalán. A szerkesztőfelület használatához regisztráció szükséges, amelyet a jatekmester@egyszervolt.hu e-mail címen kezdeményezhetnek az érdeklődők.

 

A magyar fejlesztők több díjat is bezsebelhettek: A nem-professzionális játékok versenyében 2. helyezést ért el Balassi Márton EcoSimulator játékával, Szabó András és Kiss Csaba pedig játékötleteikért részesültek elismerésben.

 

Az Európai Unió LUDUS projektje

 

A LUDUS projekt megvalósítása során tudástranszfert, hálózatosodást és tapasztalatcserét magában foglaló tevékenységek kerülnek megvalósításra a Komoly Játékok témájában, a délkelet-európai régióban. Ezek a tevékenységek tréningeket népszerűsítenek, készségeket fejlesztenek, és növelik a Komoly Játékokban érdekelt helyi informatikai cégek termelési kapacitását. A projekt tevékenységei magukban foglalnak, sok egyéb mellett, egy a Komoly Játékokra irányuló helyzetfelmérést, egy a Komoly Játékokban potenciálisan érdekelt informatikai cégek felkészültségét és érdeklődését vizsgáló felmérést, munkaműhelyek, konferenciák, tréningkurzusok, versenyek szervezését, online adatbázis létrehozását (szakértők, érintettek, döntéshozók), weboldal és referencia-könyvtár létrehozását, promóciós tevékenységeket és jó gyakorlatokat összegyűjtő útmutatót.

A konzorcium nyolc országot ölel fel: Görögország, Bulgária, Magyarország, Olaszország, Románia, Szlovénia, Szerbia, Horvátország

A LUDUS projekt célcsoportjai:

o Helyi KKVk és vállalkozások

o A Komoly Játékokban valamilyen szinten érdekelt IT cégek

o Üzleti érdekeltségű csoportok (társaságok, kamarák, stb.)

o Regionális fejlesztési ügynökségek

o Sajtó, média

o Tanárok, trénerek, oktatási szakemberek

o HR és tréning vezetők, alkalmazottak és céges döntéshozók

o Oktatási szervezetek

o Fiatal fejlesztők, informatika szakos diákok

o Tanulók, játékosok

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása