Fel

Fesztivál, színház, koncert a legkisebbeknek

Fesztivál, színház, koncert a legkisebbeknek

A mesejátékok mellett interaktív színház, filmparádé és fesztivál várja a vakációzó családokat országszerte. Szemezgetés innen-onnan.

Interaktív színház

 

A budapesti Városmajori színpadon és a Margitszigeten egész nyáron gondolnak a gyerekekre. Játékos, interaktív meseszínpadon a régi korok játékait mutatják be. Ügyességi játékok, régi „táblás” , történelmi játékok játékos haditettek, játékos vetélkedők-programok és kalandtúrák-táborok. Egyszóval minden, ami játék, légyen az a kalózvilágba ágyazva, vagy a reneszánszba. A szabadtéri színház szervezői a gyerekekre is gondoltak, idén mutatják be Vuk történetéből készült musicalt, valamint Lázár Ervin meséjét: Az igazságtevő nyúl és a Négyszögletű kerekerdőt. Látható lesz még a Létramesék, Bozsik Yvett társulat előadása, és Rigócsőr királyfi meséje is.

A Szentendrei nyár szervezői is rendszeresen készülnek gyerekprogramokkal. Vasárnap délelőttönként a MűvészetMalom udvarán nézhetik meg a gyerekek az Óz a hatalmas varázsló+ c. előadását, Futrinka utca meséjét, illetve a Kaláka együttes koncertjét.

Filmek szabadtéren

A Tér-Film – Zene fesztivál keretein belül már az ország több nagy városában nézhetnek a gyerekek délelőttönként filmeket. Immáron hetedik éve megrendezett programsorozat nagy sikerrel folynak egész nyáron, májustól augusztus végéig. Egyes városokban csak pár napig kényeztetik a lakókat a szabadtéri mozizás örömével, viszont Budapesten augusztus végéig nézhetjük a csillagos ég alatt a filmeket.

 

Fesztiválozó gyerekek

Augusztus 4. és 8. között rendezték meg az Ördögkatlan fesztivált, ahol igényes programok várták a gyerekeket. Öt napon át tartott Somodi Hornyák Szilárd festőművész egész napos foglalkozásokat 11-14 év közti gyerekeknek Festőműhely cimmel. A ReArt műhelyben azt szeretnék megmutatni a gyerekeknek, hogy mennyi minden felhasználható a sok szemét közül, ami a kukába kerül. Olcsón és némi kreativitással csodákra képes bárki. A kiváló kézműves programok mellett lesz itt állatsimogató a pécsi állatkertnek köszönhetően, színházi előadások, fellép: Csernik Szende Lábita Színháza, Tamási Áron Színház Cimborák bábtársulata, fellép a Makám és meghallgathatjuk élőben a rádióból már jól ismert Vacka rádiót.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása