Fel

Ez történik, ha mindennap fogyasztasz avokádót

avocado1

Ez történik, ha mindennap fogyasztasz avokádót

 

Egészség megőrző, vitamindús, finom! Tudod mennyi mindenre jó az avokádó?

pixel

pixel

avocado2

Csökkenti szívbetegségek kockázatát

A szívbetegségek száma rettentően magasra szökött Európában. A kockázat csökkentésére számos lehetőségünk van, ilyen például az avokádófogyasztás is.

Magas tápanyagtartalma révén, ( pl. kálium, lutein) beleértve antioxidánsokat is ( pl. karotinoidok és fenolok) segít megelőzni a különféle gyulladások kialakulását, védi az érfalak épségét, elősegíti a zavartalan véráramlást.

 

avocado3

Egészséges testsúly fenntartása

Egy új kutatás szerint az avokádó fogyasztás növeli a teltségérzetet, így ritkábban alakul ki túlevés. Hajlamosak vagyunk addig enni, amíg ki nem pukkadunk, ám az avokádó hamar megtelíti a gyomrunkat. Ezt a magas rosttartalmának köszönhetjük, ami kb. 14g / gyümölcs.

Diétázásra is alkalmas, mert ha avokádóval fogyókúrázunk, nem károsítjuk a szívünket és az emésztőrendszerünket.

 

avocado1

Csökkentheti a rák kialakulásának esélyét

Ez a gyümölcs olyan számunkra fontos fitokemikáliákat tartalmaz, melyek csökkenthetik a rák kialakulásának esélyét. Egy fehérje vegyületet, – úgynevezett glutation, valamint a xantofill lutein (mindkettő megtalálható az avokádóban) – összefüggésbe hoztak a szájüregi rák kialakulásának csökkenésével. Az előzetes adatok azt is kimutatták, hogy az avokádó segítségünkre lehet a mell és prosztatarákkal szemben is.

A kutatás sikerére való tekintettel további vizsgálatok zajlanak, hogy pontosabb képet kapjunk a gyümölcs felhasználhatóságát illetően.

 

Védi a bőrünket és a szemünket az öregedéstől

Mint kiderült, az avokádó magas karotinoid tartalma nagyon jótékony a szervezet számára. Ezek lassítják az öregedéssel párosuló látáscsökkenést, valamint a bőrünkbe beépülve védelmet nyújthatnak a káros UV sugarak ellen is.

Az avokádó különlegessége nem csak a benne lévő fontos vegyületekben rejlik, hanem abban is, hogy más zöldség és gyümölcsökkel ellentétben az avokádó gyorsan felszívódik és teljesen le is bomlik az emberi szervezetben.

Szeretnél egy avokádó növényt otthonra? Nekünk is van! Képek a csírázás folyamatáról plusz avókádókrém recept!

 

avocado4

Avokádó turmix recept

  • ½ érett avokádó
  • 1 érett banán
  • ½ csésze alacsony zsírtartalmú joghurt
  • ½ csésze narancslé

A hozzávalókat egy tálban keverjük össze egy botmixerrel, majd tegyük hűtőbe, mert szobahőmérsékleten nem olyan ízletes.

 

forrás: kicsisziv.hu

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása