Fel

Plukkido – magyar játék a nevelés eszköze

plukkido6

Plukkido – magyar játék a nevelés eszköze

 

Ti is éreztétek már úgy magatokat, hogy egész nap, mint egy boszorkány veszekedsz a gyerekeddel, s igazán nem történik semmi? Azaz nincs megoldás, a gyerek ugyanúgy neveletlen marad, verekedős, veszekedős. Te meg kudarcot vallasz, legalábbis azt érzed. Jó hírem van! Mert erre is van megoldás! Még pedig egy magyar fejlesztésű játék segítségével. Csak egy szót kell megjegyeznetek: Plukkido.

pixel

pixel

plukkido1

Mi az a Plukkido?

Ahogy írtam egy magyar fejlesztésű játékról van szó, melyet két anyuka Táncsics Judit és Horváthné Pintér Orsolya, – akik pszichológus és szociálpedagógus szakemberek – tehát valóban szakmai háttérre építve alkották meg a gyereknevelést segítő eszközöket. A játékhoz szükségünk lesz egy táblára, vagy akár a kiegészítőre is – amik Benefitto és Land névre hallgatnak, –  s a hozzá tartozó figurákra. Az egész játékszett mágneses, ezért kiváló helye lehet a hűtő, ahol a gyerek folyamatosan látja a fejlődését, sikerét. A játék pedig már indulhat is, melynek alapja, hogy a hétköznapi problémákat, nézeteltéréseket minél jobban meg tudják oldani, még jobban kommunikáljanak egymással – a játék erejével, a játék nyelvén.

 

plukkido5

Játszva nevelés

Azáltal, hogy a szülő másképp áll egy adott problémához, hiszen a játék erre is megtanít, máris oldja a problémákat, a görcsöket. Itt nem az a lényeg, hogy rászólok sokszor a gyerekre, vagy büntetem, jutalmazom, hanem a nehezebb szituációkban segíti egy másfajta kommunikációval a nevelést. Mivel abban a pillanatban, hogy mi szülők másképp reagálunk az adott problémára, máris oldjuk a görcsöt a gyerekben, s persze magunkban is.

A játékban a jutalom nem kézzelfogható, hanem egyfajta elismerés, amit a játék figurája ad át vagy maga a kaland „jól alakulása” jelent a gyermek számára.

Vedd észre a jót, tedd szóvá! – ez az egyik fontos kulcselem a játékban, amely előre viszi a játékot, fejleszti a gyerek viselkedését és növeli a  szülő eredményes kommunikációját, így kiegyensúlyozottságát is.

 

plukkido4

Heti visszajelzés

A játék megvásárlása után a szülők nem maradnak egyedül, a Plukkido csapata folyamatosan jelen van a játékban. Hetente küldenek ki a játékosoknak egy hírlevelet, melyben módszertani támogatást és konzultációt biztosítanak a szülőknek. A Manóhírlevélben hetente újabb kalandos történetek segítenek a fejlődésben, amelynek titka még, hogy mindenki maga írhatja bele a gyerekével a közös feladatot, amelyet szeretne megoldani. Ha valaki megakad, vagy úgy érzi, egyedül nem tud tovább lendülni egy problémán, ötleteket meríthet a Plukkido weboldaláról.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása