Fel

Farkasházi Réka dallal búcsúztatja a pillangókat

camponalepke2

Farkasházi Réka dallal búcsúztatja a pillangókat

 

Óriási érdeklődés övezi immár harmadik hete azt az utazó pillangókiállítást, amely a székelyföldi Parajdi Lepkeház jóvoltából költözött Budafok-Téténybe. A Campona Bevásárló és Szórakoztató Központ vendégei örömmel keresik fel az épületben felállított, 80 négyzetméteres lepkeházat, amelyben trópusi lepkék frissen kikelt példányait csodálhatják meg. A „csúcsidőben” akár 750 színpompás pillangó is szálldoshat egyszerre, vidáman csiripelő zebrapintyek társaságában.
pixel

pixel

camponalepke1

A kiállítást Farkasházi Réka az elsők között tekintette meg kislányával együtt, élvezték, ahogyan a pillangók kézzelfogható közelségbe kerülnek. Réka nyitotta meg azt a rajzkiállítást, amely a Campona és az Anyakanyar.hu oldal által kiírt  „Csodás tavaszi kikelet” című rajzpályázat legjobb alkotásaiból készült. A téma, azaz, hogy szárnyaló pillangók szerepeljenek a rajzokon, annyira megihlette az ifjú alkotókat, hogy közel 800 pályamű érkezett határidőn belül, így nem is volt könnyű a választás.

 

camponalepke4

„Ámulva néztem végig én is a rajzokat, annyi fantáziadús és színes alkotás született” – meséli Farkasházi Réka. – „A pillangók színpompás, könnyed világa engem is elvarázsol, talán nem véletlen, hogy legutóbbi albumunkon, a Tündérvándor című CD borítóján is pillangók röpködnek. Bár konkrétan pillangós dalunk még nincs, nem zárom ki, hogy előbb-utóbb ilyen is születik majd, hiszen éppen a következő album elkészítésén dolgozunk zenekarommal, a Farkasházi Réka és a Tintanyúllal.”

 

camponalepke2

Az előző két lemezért Fonogram-díjra is jelölt színésznő kitűnő zenésztársaival (Csiszár Ferenc, Delov Jávor, Kálmán Tamás, Studniczky László) ezúttal a Campona látogatóinak is énekel majd április 30-án, szombaton délután 15 órakor. A koncerten felcsendülnek Réka előző két albumának legkedveltebb dalai is, amelyek jórészt kortárs költők megzenésített versei, de hallható lesz majd egy-két ismert feldolgozás-dal, és az új lemezre készülő produkció is. Anyák napja alkalmából pedig új dallal is készült a csapat, amely természetesen az édesanyáknak mond köszönetet.

 

farkashazy2

Farkasházi Réka és a Tintanyúl csapata ezekben a napokban egyébként hatalmas menetelésbe kezd: a következő hetekben országszerte nagyon sok helyen felbukkannak, és koncerteznek, június közepéig több mint 20 koncertre készülnek. Júniusban stúdióba vonulnak, hogy az év második felére elkészüljön a várva várt új album is. Anyák napi meglepetéssel is kedveskednek az édesanyáknak, nagymamáknak, hiszen elkészült a legújabb dal és klip, amely Ágh István megzenésített verse:

 

A Camponában a program április 30-án viszont már délelőtt 11 órától elkezdődik. A gyermekeket arcfestés és kézműves sarok várja, ahol pillangós tárgyakat készíthetnek. A Szamóca Kiskertész Tanoda segítségével pillangóbarát növényeket is lehet ültetni, a fotófal előtt pedig pillangószárnyakkal lehet fényképezkedni. A lepkeházat pedig most tekinthetik meg utolsó alkalommal az érdeklődők.

 

camponalepke3

A koncert és minden program ingyenes, szeretettel várják a látogatókat elő-majálisozni Budafok-Téténybe!

 

További információ: www.campona.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása