Fel

Gyereknapra – Iszkiri

iszkiri2

Gyereknapra – Iszkiri

 

Az Iszkiri Zenekart a mese.tv látogatóinak már nem kell bemutatni. A Jön a Mamut és a Utazik a Marci c. animációkat már sokan megnézték. Gyereknapra újra videoklippel kényezteti el a rajongóit a zenekar – Lekváros bukta c.-vel, melyet először a YouTube mese.tv csatornán láthat a közönség.  Mi arra voltunk kíváncsiak, hogy kik vannak az Iszkiri Zenekar mögött, s mit dolgoznak, amikor épp nem énekelnek, vagy épp videóklippet forgatnak. Baraczka Gergő mesélt nekünk. 

pixel

pixel
Az Iszkirit Dombi Ádám barátommal alapítottuk, 2011-ben. Ádámmal mindketten pedagógusként és zenészként is dolgozunk, így első körben szinte magától jött az ötlet: miért ne csinálnánk nyári zenetábort a gyerekeknek? A zenetábor remekül sikerült, mi pedig úgy éreztünk, máskor is szívesen zenélnénk a gyerekeknek, nem csak nyáron… A zenekar pályája azóta szépen ível felfelé, tavaly több, mint 70 koncertet adtunk országszerte. Emellett nem adtuk fel a pedagógus hivatást sem, és ha hozzávesszük, hogy többgyermekes apukák is vagyunk, bátran elmondhatjuk, hogy szinte minden ébren töltött percünket gyerekek között töltjük. Csikós Peti gitáros barátunk 2015-ben csatlakozott hozzánk. Ő virtuóz gitárjátékával teszi még teljesebbé az Iszkiri-képet.

iszkiri3

Ez már a második lemezetek, ha jól számolom – most új klip is készült a lemez első hanganyagához… mi ihlet titeket meg a zene írásakor? Hogyan készült el a klip? Egy-két kulisszatitkot mesélnél?

Igen, az új klip már a második lemezünkön hallható egyik dalhoz, a Lekváros Buktához készült. Ez az új kiadvány egyébként több, mint egyszerű zenei CD. Egy komplett mesekönyvet írtunk hozzá, ahol a CD-n elhangzó dalok a történet részét képezik. A mesekönyv és a CD együtt kapható, tartalmuk pedig külön-külön és együtt is nagyszerű élményt nyújt.

A klip egy felajánlásból valósult meg. Kollár István rendező-operatőr ismeretlenül keresett meg minket tavaly év végén. Elmesélte, hogy gyerekeivel együtt ő is Iszkiri rajongó lett, és nagyon szívesen hozzájárulna a sikereinkhez egy klippel. Az ötletelések, beszélgetések során hamar megtaláltuk a közös hangot, ennek eredményét láthatja most a közönség. Ezúton is nagyon köszönjük István munkáját, biztos vagyok benne, hogy még nagyon sok jó klipet készítünk majd együtt.

Úgy tudom, hogy te óvóbácsiként is dolgozol. Ritka ez a szakma a férfiak között, te miért választottad?

iszkiri5

Igen, civilben egy kis magánóvodát üzemeltetek Gödön, édesanyámmal közösen. Eredetileg egyébként a reklámszakmában dolgoztam, majd 5 évvel ezelőtt döntöttem úgy, hogy segítek édesanyámnak a családi vállalkozás továbbvitelében. Döntésemet egyébként egy percig sem bántam meg: úgy érzem, megtaláltam azt a hivatást, ahol igazán kiteljesedhetek.

Hogyan inspirálnak a gyerekek? Mit kapsz tőlük?

Hogy mit kapok tőlük? Rengeteg energiát, kreativitást, a játék örömét, és legfőképpen: őszinte véleményt, kritikát. Ezek mind-mind nagyon jól jönnek az alkotásban…

Nyári tervek? Zene, mese?

Egyet biztosan tudok: idény nyáron sem fogunk unatkozni. Gyakorlatilag minden hétvégénk tele van koncertekkel, emellett Ádámmal továbbra is táboroztatunk, videoklipeket forgatunk… arról nem is beszélve, hogy a harmadik lemez dalain is nagy erőkkel dolgozunk már.

Hol találkozhat veletek a közönség?

Az iszkirizenekar.hu oldalon igyekszünk mindig frissíteni az aktuális koncertek listáját, de a közösségi oldalunkon is mindig tájékoztatjuk a csoportunk tagjait. A klipes dalaink kivétel nélkül megtalálhatók a MeseTV kínálatában. Aki pedig szeretne velünk táborozni, látogasson el a Kuckó Ovi oldalára a részletekért: http://maganovodagod.hu/ovis-nyari-taborok/

Szeretettel várunk mindenkit, és jó szórakozást kívánunk a buktás kliphez!

 

AK

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása